Dezamăgirea unor nigerieni care au traversat Atlanticul pe cârma unei nave: ”Am crezut că voi ajunge în Europa și m-am trezit în Brazilia” – video

Dezamăgirea unor nigerieni care au traversat Atlanticul pe cârma unei nave: ”Am crezut că voi ajunge în Europa și m-am trezit în Brazilia” - video

Cu multă șansă, dacă nu chiar cu un noroc chior, patru nigerieni au reușit să parcurgă cu bine 5.600 de kilometri deasupra apelor Atlanticului, agățați de cârma unei nave cargo, informează Reuters.

Unul dintre ei povestește că, spre surpriza lui, atunci când a ajuns în rada în care era ancorată nava în portul din Lagos, a descoperit că nu era singurul care se încumeta să înfrunte un asemenea pericol.

Pentru a se asigura că nu vor fi spulberați de valurile oceanului, cei patru nigerieni au întins o plasă în jurul cârmei navei, de care s-au legat cu ajutorul unor frânghii.

Din cauza spațiului îngust in care se aflau și a zgomotului din jur, spun că în cele două săptămâni cât a durat călătoria n-au dormit aproape deloc.

În cea de-a zecea zi petrecută pe mare, au rămas fără mâncare și băutură și spun că au supraviețuit bând apă de mare. Au fost salvați de-abia peste patru zile, când au ajuns în portul brazilian Vitoria, unde au fost arestați.

”A fost o experiență groaznică, dar deja mă hotărâsem să plec, așa că mi-am făcut curaj. Marea, nava… totul se mișca, am fost foarte speriat. Sper ca guvernul brazilian să aibă milă de mine”, spune unul dintre nigerieni.

Marea surpriză pentru fugarii nigerieni, una extrem de neplăcută, a venit atunci când au descoperit că nu au ajuns în Europa, așa cum își doreau, ci în Brazilia. Ca urmare a acestei deturnări, doi dintre ei au hotărât să se întoarcă acasă.

”Călătoria a fost atât de periculoasă, încât n-aș mai încerca asta niciodată”, conchide unul dintre ei.