Medic român din Norvegia, despre decesele vârstnicilor după vaccinare: «Cel mai probabil, aceşti bătrâni au murit din cauze naturale»

Autor:

Data:

Alina Carmen Porojnicu, medic oncolog stabilit în Norvegia, comentează cazul celor 23 de persoane vârstice care au decedat la scurt timp după ce le-a fost administrată prima doză din vaccinul împotriva coronavirusului.

Potrivit medicului român, Agenţia Norvegiană a Medicamentului a evaluat 13 decese din rândul celor 23 înregistrate în căminele de bătrâni.

”Concluziile sunt că au murit la scurt timp după vaccinare, dar nu a apărut niciun fel de semnal de toxicitate neaşteptat, de complicaţii nemaivăzute la vaccin, ci pur şi simplu au murit. Dacă acel vaccin le-a indus reacţii adverse tip febră sau ceva de genul care a decompensat fizic.

Practic, nu e o asociere, nu e o cauză în vaccin. Îmi e foarte greu să spun.

Să ne amintim că foarte mulţi bătrâni din grupa respectivă mor, deci se aşteaptă să moară în jur de 300-400 în fiecare săptămână, de cauze naturale. Cel mai probabil, aceşti bătrâni au murit din cauze naturale la scurt timp după vaccinare”, a spus Alina Carmen Porojnicu.

Medicul român susţine că norvegienii au o stare de sănătate în general foarte bună, iar cei care ajung în căminele de bătrâni sunt de regulă cei foarte bătrâni.

”Norvegia neavând un număr mare de infectări, situaţia a fost relativ sub control pe perioada întregii pandemii. Strategia Guvernului a fost de a vaccina pe cei mai vulnerabili dintre pacienţi şi atunci au început cu căminele de bătrâni.

Pe 14 ianuarie au fost raportate aceste cazuri, 23 de bătrâni care au murit la scurt timp după vaccinare”, a mai spus medicul, care a precizat că a primit numeroase întrebări de la medicii din România cu privire la aceste decese.

Norvegia şi Germania analizează decesele înregistrate la scurt timp de la primirea vaccinului anti-COVID.

”Nu suntem alarmaţi sau îngrijoraţi, deoarece acestea sunt evenimente foarte rare şi au loc la pacienţii foarte fragili, cu boli foarte grave”, a spus Steinar Madsen, directorul medical al Agenţiei Norvegiene a Medicamentului.

Leave a Comment