Novak Djokovici explică motivele care stau la baza deciziei sale de-a nu se vaccina

În cadrul interviului pe care oferit BBC, Novak Djokovic a ținut să respingă, categoric, eticheta de ”antivaccinist“, spunând că a făcut toate vaccinurile copilăriei şi că, nici în privinţa serurilor disponibile împotriva SARS-CoV-2, n-a îndemnat pe nimeni să nu le folosească. Nole a insistat că el a militat mereu pentru un singur lucru: liberatea de a alege.

Ieri, postul național de televiziune din Serbia a difuzat un interviu acordat de Djokovic emisiunii OKO, în care sportivul a oferit explicații și despre motivele care stau la baza deciziei sale de-a nu se vaccina.

”Ca sportiv de elită, trebuie să verific foarte bine tot ce intră în corpul meu şi care îmi poate schimba chiar şi cu 0,5% starea mea.

Vreau să fiu foarte precaut cu treaba asta şi voi trăi cu consecinţele de a nu fi vaccinat.

Aleg să mă concentrez asupra lucrurilor pe care le-am realizat şi sunt recunoscător pentru asta. Cred că am destul timp în faţă şi sper ca viitorul să-mi ofere tot ce e mai bun”, a spus Djokovic.

Unul dintre cele mai surprinzătoare puncte atinse în cadrul interviului a fost când Nole a fost întrebat dacă a perceput Australian Open 2022 ca pe o oportunitate ratată. 

"Nimic în viață nu este garantat, dar sincer cred că aș fi avut o șansă bună să câștig turneul anul acesta. Arena Rod Laver este ca o parte din casa mea, nu îndrăznesc să spun că aș fi câștigat turneul, dar aș fi avut o șansă foarte bună. Îl respect pe Nadal, dar cred că a beneficiat o oportunitate grozavă”, a argumentat sportivul sârb.

"Tot ce s-a întâmplat îmi va afecta revenirea pe teren. Voi încerca să-mi canalizez toată energia și să o transform în combustibil mental și fizic. Am o motivație suplimentară", a mai adăugat el.

"Adevărul este că am primit mesaje de la câțiva tenismeni, dar întotdeauna la nivel privat, deoarece nu au vrut să vorbească public despre această chestiune. Înțeleg, lucrurile au fost dificile.

Am fost plăcut surprins de Nick Kyrgios și îi mulțumesc foarte mult pentru tot ce a spus, la fel ca toți cei care m-au susținut, precum Alizé Cornet”, a comentat sârbul modul în care au reacționat ceilalți jucători de tenis la situația în care a fost pus.

Novak Djokovic va reveni săptămâna viitoare în circuitul ATP, la turneul de la Dubai, acolo unde a cucerit cinci titluri de-a lungul carierei. Competiția din Emiratele Arabe Unite va fi transmisă în direct pe Eurosport 2 și Eurosport Player, în perioada 21-26 februarie.