3dots.ro

O aeronavă Boeing, care a aparținut TAROM, a ratat decolarea, în Dakar. Copilotul român și mai mulți pasageri, răniți – video

O aeronavă Boeing, care a aparținut TAROM, a ratat decolarea, în Dakar. Copilotul român și mai mulți pasageri, răniți – video

Din articol:

O aeronavă care a aparținut TAROM a fost implicată într-un accident grav pe aeroportul din Dakar.

Aparatul de zbor, un Boeing 737, la manșa căruia se afla un copilot român, a ieșit de pe pistă în timpul decolării, 11 persoane fiind rănite. Copilotul român se află printre răniți, el fiind nevoit să sară pe geam pentru a se salva. Pasagerii au fost evacuați de urgență pe tobogane.

Aparatul de zbor urma să efectueze o cursă spre Mali, atunci când, din cauza unei defecțiuni, nu a reușit să se ridice de la sol.

Incidentul a dus la închiderea aeroportului din apropiere de Dakar. Operatorul aeroportuar a anunțat că a fost deschisă o anchetă pentru a se stabili cauza exactă a accidentului.

Este al treilea incident grav din ultimele două zile în care sunt implicate avioane Boeing.

Echipajul de bord a observat o defecțiune la sistemul hidraulic

”Este vorba despre o aeronavă Boeing 737, seria 300, veche de aproximativ 30 de ani, ce a fost în flota TAROM-ului până nu demult. Ea a fost vândută senegalezilor de către compania TAROM prin intermediul unei companii din Emiratele Arabe Unite.

Cursa Transair Senegal urma să ajungă în Mali, în orașul Bamako. Aveau 73 de pasageri la bord.

În momentul decolării, atunci s-a întâmplat acest accident. Practic, echipajul de bord a observat o defecțiune la sistemul hidraulic și penru aceasta a fost nevoie să se inițieze o procedură ce a implicat o frânare destul de puternică.

În momentul în care această frână a fost inițiată de către echipaj, aeronava a virat către stânga într-un mod necontrolat și aripa stângă a aeronavei Boeing a atins solul, ulterior, declansându-se și un incendiu a motor.

Toate cele 73 de persoane de la bord au fost evacuate prin intermediul toboganelor instalate în aeronavă. Din nefericire, unul dintre răniți este copilotul care era de origine română”, a declarat, pentru Antena 3 CNN, Marius Popescu, specialist în aviație.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs