O austriacă a divorțat de 11 ori de același bărbat și a încercat s-o facă și a 12-a oară, fără succes

O austriacă a divorțat de 11 ori de același bărbat și a încercat s-o facă și a 12-a oară, fără succes

Nu s-ar putea spune că o austriacă a dus lipsă de ocupație vreme de 34 de ani, din 1988 până în 2022, când a divorțat și s-a recăsătorit de 11 ori cu același bărbat și doar o decizie a instanței supreme a oprit-o s-o facă și pentru a 12-a oară, relatează Kronen Zeitung.

Nu, nu a fost vorba deloc de o relație cu năbădăi, ci pur și simplu femeia a profitat de o lacună a legii pentru a putea beneficia în continuare de pensia de urmaș pe care o primea din 1981, anul în care primul său soț a decedat.

Austriaca s-a recăsătorit la un an după dispariția primului său soț, în octombrie 1982, și a divorțat pentru prima dată în 1988. În următoarele trei decenii viața cuplului a fost presărată cu un lung șir de căsătorii urmate de divorțuri, toate formale, pentru că ei continuau să locuiască împreună.

După fiecare divorț, Casa De Asigurări de Pensie reînnoia dreptul femeii la pensia de văduvă primită după decesul primului soț și la  indemnizația în valoare de 2,5 ori din cuantumul anual al pensiei.

În 2022, Casa de Asigurări de Pensii a decis să suspende dreptul său la pensia de văduvă, considerând, pe bună dreptate, că femeia a folosit în mod abuziv legea divorțului.

Femeia a dat instituția în judecată și a trecut prin toate instanțele preliminare, cazul său ajungând la Curtea Supremă.

Cea mai înaltă instanță austriacă a constatat ”utilizarea abuzivă a legii divorțului”, considerând că argumentul invocat – că s-a certat cu soțul -, nu este unul convingător și a invalidat cel de-al 12-lea divorț.

”Soții au susținut în mod fals că nu se mai înțeleg și astfel au obținut divorțul de comun acord, chiar dacă nu au fost îndeplinite condițiile pentru aceasta, cel mai recent divorț este invalid”, a decis Curtea Supremă.

Urmăriți-ne pe Google News - 3DOTS Stories