3dots.ro

Fostul actor și sportiv american O.J. Simpson a murit

Fostul actor și sportiv american O.J. Simpson a murit

Fostul jucător de fotbal american și actor O.J. Simpson a murit la 76 de ani, fiind bolnav de cancer, scrie ABC News.

”Tatăl nostru, Orenthal James Simpson, a cedat în lupta contra cancerului. A fost înconjurat de copiii și de nepoții săi. În această perioadă, familia vă roagă să respectați dorința de intimitate”, se arată într-o declarație, postată pe contul de X al lui OJ Simpson.

Simpson a dezvăluit, în primăvara trecută că e suferind și urmează un tratament pentru cancerul de prostată.

Orenthal James Simpson s-a născut în San Francisco, în 1947. După ce părinții lui s-au despărțit în 1952, OJ și sora lui au fost crescuți de mama lor.

În adolescență a făcut parte dintr-o bandă și a fost reținut de poliție de mai multe ori. După a treia sa arestare, s-a întâlnit întâmplător cu jucătorul de baseball Willie Mays, care i-a încurajat pe tineri să evite necazurile și să practice un sport.

Simpson a devenit unul dintre cei mai faimoși și iubiți jucători de fotbal american, activând timp de 11 sezoane în NFL, în perioada 1969-1979. În paralel, și-a început cariera de actor, apărând în numeroase seriale și filme.

O.J. Simpson a fost achitat în 1995 pentru uciderea fostei sale soţii, Nicole Brown Simpson, şi a prietenului acesteia, Ron Goldman. “Procesul secolului”, cum a fost supranumit, a stârnit controverse aprinse în Statele Unite. Cu toate acestea, el a fost găsit vinovat de crime trei ani mai târziu, într-un proces civil.

Începând cu 2007, „Juice”, aşa cum era cunoscut în perioada de glorie, a petrecut nouă ani după gratii, din totalul de 33 primiți în instanță, după ce a fost condamnat pentru răpire şi jaf armat la un hotel din Las Vegas. El a fost eliberat în 2017, la vârsta de 70 de ani.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs