O zi din viața lui Elon Musk, de la gogoașa din fiecare dimineață, la cele doar șase ore de somn

O zi din viața lui Elon Musk, de la gogoașa din fiecare dimineață, la cele doar șase ore de somn

Programul zilnic al lui Elon Musk: mănâncă o gogoașă în fiecare dimineață și se culcă la 3. Cum își împarte timpul și ce obiceiuri are

De la început se poate presupune că fiind CEO-ul SpaceX și Tesla, proprietarul platfomei X și tatăl a 10 copii, Elon Musk este un persoană foarte ocupată, cu un program zilnic extrem de încărcat.

Musk afirmă că nu a ajuns al treilea cel mai bogat om din lume, cu o avere estimată de Forbes la 198 de miliarde de dolari, muncind doar 40 de ore pe săptămână, ci mai degrabă 120, exagerând, evident.

Dar la fel ca și cei mai mulți dintre noi, oamenii obișnuiți, Musk are o rutină zilnică, care include un răsfăț dulce în fiecare dimineață și timp petrecut pe rețelele sociale.

Se trezește în jurul orei 9 și mănâncă în fiecare dimineață o gogoașă

Informaţiile publicate pe site-ul Digi24.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere.

După o analiză a declarațiilor și a postărilor lui Musk, Business Insider susține că a reușit să ofere o idee despre cum arată o zi din viața magnatului tech.

În 2023, Musk declara pentru The Wall Street Journal că, de obicei, merge la culcare în jurul orei 3 dimineața și doarme șase ore. Prin urmare, asta înseamnă că se trezește zilnic în jurul orei 9.

Potrivit postărilor sale de pe X, Musk este un mare iubitor de produse de patiserie, dar spune că le consumă cu moderație.

Musk a mărturisit în 2022 că a încercat să renunțe la obiceiul de a-și verifica mobilul imediat ce se trezește, spunând că este ”un obicei teribil”, dar, din postările făcute în cursul anului trecut, rezultă că n-a reușit să scape de acest obicei și că primul lucru pe care îl face dimineața este să stea pe telefon și să posteze, fiind extrem de activ pe X chiar și înainte de a-l cumpăra. Se întâmplă extrem de rar să aibă o zi în care nu postează sau nu răspunde la vreun comentariu.

”În unele zile mă trezesc și mă uit imediat pe Twitter să văd dacă funcționează”, a spus el.

Musk spune că dușul are cel mai mare efect pozitiv asupra vieții sale de zi cu zi.

În timpul unei sesiuni ”ask me anything” (întreabă-mă orice – N.R.) de pe Reddit, din 2015, un utilizator l-a întrebat care dintre obiceiurile sale zilnice i-au influențat cel mai mult viața. Iar Musk i-a răspuns: ”dușul!”.

Musk știe că sportul este un element important pentru menținerea sănătății și vrea să facă mișcare, dar nu-i iese întotdeauna. În 2021, i-a spus lui Joe Rogan că ar evita de tot să facă exerciții fizice dacă ar putea.

”Aproape că nu mă antrenez niciodată, cu excepția faptului că îmi iau copiii și îi arunc în aer”, a spus el ulterior, în iunie 2023.

Dar, după mai puțin de două luni, a spus că ”ridică greutăți aproape în fiecare zi”. Cam în aceeași perioadă, Musk și CEO-ul Meta, Mark Zuckerberg, au început o dispută online, invitându-se unul pe celălalt la o confruntare fizică într-o cușcă MMA.

Musk a recunoscut de mai multe ori că nu îi este ușor să conducă mai multe companii și își împarte timpul între ele, în funcție de importanța rezolvării problemelor care apar.

Un utilizator X constatase în ianuarie 2023 că, în una din zile, Musk a depus mărturie într-un proces dimineața, a participat seara la un eveniment la o fabrică Tesla din Nevada și noaptea a lucrat la proiectul AI de la Tesla. Musk i-a răspuns spunându-i că după miezul nopții s-a aflat în sediul Twitter, cu treabă.

”Mă culc, mă trezesc, muncesc, dorm, mă trezesc, lucrez – fac asta șapte zile pe săptămână. Va trebui să fac asta o perioadă, dar cred că odată ce Twitter este pus pe direcția bună, va fi mult mai ușor de gestionat decât SpaceX sau Tesla”, a spus Musk în 2023.

În aprilie 2024, Musk a spus că lucrează zilnic la Tesla: ”Tesla ocupă cea mai mare parte a timpului meu de lucru și lucrez aproape în fiecare zi a săptămânii aici. Foarte rar îmi iau o duminică după-amiază liberă”.

Se culcă la 3 dimineața și doarme aproximativ 6 ore în fiecare noapte

Deși nu se pune problema să ajungă la 8 ore de somn pe noapte, Musk a reușit să-și mărească programul de dormit de la unul aproape inexistent în trecut.

În mai 2023, Musk a spus pentru CNBC că nu mai rezistă să stea treaz toată noaptea și că încearcă să doarmă cel puțin șase ore.

Potrivit biografiei lui  Musk realizate de Walter Isaacson despre, miliardarul a petrecut multe nopți albe gândindu-se la soluții pentru problemele cu care se confruntă companiile sale.

Fosta lui parteneră Claire Boucher, cunoscută sub numele de scenă Grimes, i-a spus lui Isaacson că Musk a mai făcut nopți albe și când apăreau jocuri noi care îl captivau.

Musk este cunoscut pentru faptul că atunci când nu mai rezistă se culcă pur și simplu pe podea, în birou. De asemenea, a rămas multe nopți să doarmă în fabrica Tesla.

După ce a cumpărat Twitter în 2022, Musk aproape că s-a mutat în sediul din San Francisco. Avea o canapea în birou pe care dormea frecvent.

Urmăriți-ne pe Google News - 3DOTS Stories