Germania. Femeie de 72 de ani, arestată după ce, deranjată de zgomot, a oprit ventilatorul unei colege de salon, într-un spital

O pacientă în vârstă de 72 de ani a fost arestată în Germania după ce ar fi oprit de două ori aparatul de oxigen al unei colege cu care împărțea salonul din spital, pentru că o enerva de sunetul pe care îl producea dispozitivul, relatează The Guardian.

Incidentul s-a produs marți seara, 29 noiembrie, în orașul Mannheim din sud-vestul Germaniei.

Suspecta, reținută de polițiști, ar fi oprit ventilatorul unei colege de salon și apoi, în ciuda faptului că personalul medical i-a explicat faptul că funcționarea aparatului este vitală pentru pacientă, mai târziu în acea seară, l-a oprit din nou.

Într-un comunicat de presă al Poliției din Mannheim se precizează că femeia a oprit ventilatorul înainte de ora 20:00, după ce ”s-a simțit deranjată de zgomotul provenit de la dispozitivul de oxigen”.

”Deși suspecta a fost informată de către personalul spitalului că furnizarea oxigenul era vitală pentru pacientă, se spune că a oprit din nou dispozitivul în jurul orei 21.00”, scrie în comunicat.

Pacienta care avea nevoie de oxigen, în vârstă de 79 de ani, a trebuit să fie resuscitată, au spus autoritățile, și, deși viața ei nu era în pericol, ea a avut totuși nevoie de terapie intensivă.

Suspecta a fost dus în fața unui judecător miercuri, pe 30 noiembrie și ulterior condusă la închisoare.