Papa Francisc, împotriva cancel culture: În numele protejării diversității, ajungem să ștergem sensul oricărei identități

10 Ian 2022 | scris de Cristina Romanescu

În discursul anual adresat corpului diplomatic acreditat la Vatican, Papa Francisc a atras atenția asupra fenomenului cancel culture, prin care unele persoane sunt de-a dreptul ostracizate, în mod particular în mediul online, pentru idei pe care unii le consideră incorecte politic, scrie Politico.

Papa Francisc, împotriva cancel culture: În numele protejării diversității, ajungem să ștergem sensul oricărei identități

”Agenda publică este dictată de o mentalitate care respinge fundamentele naturale ale umanității și rădăcinile ei culturale, care stau la baza identității multor popoare.

Sub pretextul apărării diversității, ajungem să anulăm orice sens al identității, cu riscul de a reduce la tăcere pozițiile care apără o înțelegere respectuoasă și echilibrată a diverselor sensibilități”, a spus Papa Francisc în fața diplomaților.

”Consider că este vorba de o colonizare ideologică, una care nu lasă loc libertății de exprimare și care în prezent ia forma unui fenomen ”cancel culture”, care invadează multe domenii și instituții publice” a deplâns situația Papa Francisc.

"Asistăm la dezvoltarea unei gândiri unice care este menită să nege istoria sau, mai rău, să o rescrie pe baza unor categorii contemporane, în timp ce orice situație istorică trebuie interpretată în funcție de hermeneutica vremii", regretă Suveranul Pontif.


CLICK - Follow us on Google News