Papa Francisc le cere credincioșilor să se roage pentru Benedict al XVI-lea: ‘Este foarte bolnav’

Papa Francisc le-a cerut credincioșilor să se roage pentru sănătatea predecesorului său, fostul papă Benedict al XVI-lea, pentru că acesta este ”foarte bolnav”, informează Reuters.

Papa Francisca făcut acest apel, surprinzător, la finalul audienței sale generale de miercuri, fără să dea și alte detalii cu privire la starea de sănătate a lui Benedict.

”Aș vrea să vă rog pe toți să faceți o rugăciune specială pentru Papa Emerit Benedict, care, în tăcere, susține Biserica.

Să ne aducem aminte de el. Este foarte bolnav, să-i cerem Domnului să-l consoleze și să-i dea putere să reziste în iubirea lui față de Biserică, până la sfârșit”, a spus Papa Francisc.

Biserica Catolică nu a făcut nicio precizare oficială cu privire la sănătatea Papei Benedict, deși este cunoscut că sănătatea acestuia este precară de mai mulți ani.

În vârstă de 95 de ani, fostul lider al Bisericii Catolice a abdicat în anul 2013 din motive de sănătate, devenind primul suveran pontif care renunță la tronul papal în ultimii 600 de ani. De atunci, el trăiește la Vatican și apare doar foarte discret în public.