Drama unui paramedic care nu și-a recunoscut propria fiică în timp ce încerca să-i salveze viața

Un paramedic care a intervenit pentru ajutor medical de urgență la un accident rutier, a încercat, fără să știe, să-și salveze propria fiică, relatează The Guardian.

Întâmplarea s-a petrecut în Canada. O mașină, în care se aflau două adolescente care se întorceau de la o plimbare, a derapat din cauza șoselei înghețate și a fost lovită de un camion care venea din sens opus.

Șoferul a reușit să iasă din vehicul, dar pasagera a rămas blocată.

Erickson a fost prima care a ajuns la fața locului, și, evaluând rănile victimei, Jayme Erickson a cocluzionat că aceste îi vor fi cel mai probabil fatale.

Paramedicul s-a chinuit aproape o jumătate de oră pentru a o scoate pe fată din rămășițele vehiculului și i-a rămas alături până când a putut fi transportată pe calea aerului la un spital din apropiere, în Calgary.

Erickson a făcut tot ce i-a stat în putință pentru a salva viața victimei, în care, din cauza rănulor suferite, nu își recunoscuse propria fiică, Montana, în vârstă de 17 ani.

La sfârșitul turei. când a ajuns acasă, Erickson a fost întâmpinată de polițiști care i-au spus că fiica ei a fost victima accidentului la care intervenise și că a decedat după ce a fost deconectată de la aparate, rănile sale fiind incompatibile cu viața.

”Pacientul grav rănit pe care tocmai îl îngrijisem era sânge din sângele meu. Singurul meu copil. Fiica mea, Montana.

Deși sunt recunoscătoare pentru cei 17 ani pe care i-am trăit alături de ea, sunt distrusă și mă întreb. Ce ai fi devenit tu, fetița mea? Cine ai fi fost tu? Sunt distrusă. Îmi lipsește o bucată din mine”, a scris Jayme Erickson pe contul său de Twitter.

Vorbind reporterilor, Erickson, înconjurată de familie și colegi, și-a elogiat fiica.

”A fost o luptătoare și a luptat până în ziua în care a murit și a fost frumoasă. A fost extrem de frumoasă”, a spus ea.

O înotătoare de performanță, cu dorința de a urma o carieră juridică, Montana, prin acceptul familiei ei, a reușit să ofere speranțe altor vieți. 

”Ea a putut să-și doneze organele, iar dintre organele ei, două dintre cele donate au fost salvatoare de vieți.

Suntem ericiți că fetița noastră trăiește prin alții și că, în urma acestei tragedii, a salvat alți oameni.

Știm că este ceea ce și-ar fi dorit și suntem foarte mândri de ea și ne va lipsi foarte, foarte mult”, a mai declarat mama ei.