3dots.ro

Paris. Un artist octogenar a murit după nouă ore petrecute pe caldarâm, fără ca nimănui să-i pese

Paris. Un artist octogenar a murit după nouă ore petrecute pe caldarâm, fără ca nimănui să-i pese

René Robert, un fotograf în vârstă de 84 de ani și-a dat sufletul după nouă ore de agonie pe asfaltul unei străzi aflate chiar în inima Parisului, fără ca vreunui trecător să-i fi păsat de soarta lui. Într-un final, o persoană fără adăpost a chemat salvarea, informează Le Figaro

René Robert, un fotograf franco-elvețian, devenise cunoscut în lumea artistică pariziană pentru fotografiile sale care aveau ca temă principală dansatorii de flamenco.

În seara zilei de miercuri, 19 ianuarie, artistul octogenar s-a prăbușit pe stradă în timp ce își făcea plimbarea obișnută în jurul casei sale, aflată pe rue de Turbigo, într-un cartier cunoscut pentru aglomeratia sa la moment al zilei.

Când salvarea ajunge la fața locului, chemată de o persoană fără adăpost este deja dimineață, ora 6.30. A zăcut pe trotuar, cu trupul îndoit, în frig, mai bine de nouă ore, fără ca nimeni să-l bage în seamă.

A sosit la spital într-o stare de hipotermie extremă și, din nefericire, nu a mai putut fi salvat.

"Îi plăcea aerul rece, trecătorii. Se uita la oameni și apoi se amesteca în noapte. Era micul lui obicei", spune prietenul său, muzicianul și publicistul Michel Mompontet.

”Sunt eu foarte sigur că, dacă m-aș fi confruntat cu această situație, m-aș fi oprit?”, se întreabă Mompontet.

”Ne grăbim, ne este frică, avem viețile noastre și apoi privim în altă parte. Și ceea ce spune acest sfârșit tragic de viață este un lucru total hidos despre comportamentul nostru și despre solidaritatea noastră cu aproapele nostru.

Mi-ar plăcea atât de mult ca acea persoana fara adăpost, singurul care a salvat umanitatea, chiar dacă era prea târziu, să aflăm cine este”, conchide muzicianul francez, într-un omagiu adus prietenului său. 

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs