3dots.ro

Un grup de parlamentari germani SDP cere discuții de pace cu Rusia, cât mai curând, și încetarea focului în Ucraina

Un grup de parlamentari germani SDP cere discuții de pace cu Rusia, cât mai curând, și încetarea focului în Ucraina
Din articol:

Un grup de parlamentari și membri importanți ai SPD, partid aflat în coaliția de guvernare din Germania, din care face parte și cancelarul Olaf Scholtz, cere deschiderea negocierilor de pace cu Rusia și încheierea unui acord încetare a focului în Ucraina cât mai curând posibil, transmite The Guardian

Într-o scrisoare intitulată ”Pistolele trebuie să tacă!”, grupul de parlamentari germani SPD a cerut începerea unei ofensive diplomatice pentru a pune capăt rapid războiului din Ucraina.

”Continuarea războiului va duce doar la mai multe victime și distrugeri. Avem nevoie de o încetare a focului cât mai curând posibil ca punct de plecare pentru discuții de pace cuprinzătoare”, se arată în scrisoare.

Reprezentanții SPD afirmă că deși îmbunătățirea relațiilor cu Rusia va fi posibilă numai după ce Putin părăsește puterea, înainte de a se întâmpla acest lucru, este necesar să se găsească un așa-numit ”modus vivendi”, în care părțile aflate în conflict să convină să coexiste în pace.

Parlamentarii germani argumentează că o astfel de relație ”trebuie găsită cu guvernul rus pe baza recunoașterii unor realități care nu îi sunt pe plac și care exclud o escaladare ulterioară a războiului”.

În fiecare nouă livrare de arme, este important să se cântărească cu atenție și să se ia în considerare unde se află ”linia roșie”, care, depășită, poate fi percepută ca o intrare în război și poate provoca un răspuns în consecință, se mai arată în scrisoarea publicată inițial de cotidianul german Der Spiegel.

Totodată, semnatarii scrisorii fac un apel la Uniunea Europeană să intensifice eforturile diplomatice cu unele țări pentru a le înclina către un rol de mediere între părțile beligerante.

Grupul de parlamentari germani propune Chinei să acționeze ca mediator între Rusia și Ucraina, se opune planurilor de rearmare și se declară împotriva livrării de echipamente militare grele Ucrainei, care ar putea conduce la o escaladare a conflictului, culminând chiar cu pericolul declanșării unui război nuclear.

Printre semnatarii scrisorii se numără mai mulți membri ai Bundestagului, Parlamentului European și ai statelor federale, precum și fostul premier al Bremenului, Carsten Silling, primarul din Dortmund, Thomas Westphal.

Media germană mai relatează că, în ultimele zece săptămîni, guvernul german a ignorat cererea Ucrainei de aprovizionare suplimentară de arme.

© 2025 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs