Cum a reușit un tânăr să se pensioneze la 24 de ani, după doar cinci ani de muncă – video

Pensia – visul de aur al oricărui om, care, deși e conștient că munca înnobilează, și-ar dori să nu se ridice la vreun rang nobiliar prea înalt…

Deși are doar 27 de ani, Mike Rosehart a reușit o performanță pentru care mulți îl vor invidia, împlinindu-se trei ani de când a încetat să mai muncească, fiind un pensionar cu acte în regulă, evident fără a apela la pensii speciale, fără contributivitate, cum merg lucrurile prin România.

E adevărat, modul în care a ajuns în această ipostază nu este la îndemâna oricui, Mike reușind să economisească un milion de dolari canadieni, adică peste 760.000 de dolari americani, bani pe care a hotărât să-i gestioneze în așa fel încât să nu mai fie necesar să se angajeze vreodată, informează LadBible.

În cei cinci ani în care a fost angajat, Mike a lucrat ca analist IT, a făcut economii drastice și a trăit extrem de modest și și-a cumpărat prima lui casă la vârsta de 19 ani. 

Acum, la 27 de ani, se bucură din plin de timpul său, alături de soție – Alyse, 28 de ani – și de cei doi copii ai lor.

Tânărul pensionar canadian spune că ceea ce și-a plănuit este perfect realizabil și, mai mult de-atât, modul în care a acționat a impresionat și alte persoane, având în prezent trei ”discipoli” pe care îi învață cum să economisească și să ajungă la aceeași performanță.

”Secretul pensionării timpurii este: câștigă mai mult, cheltuiește puțin. Este foarte dificil să aplici asta, pentru că cei mai mulți nu se pot lipsi de cafeaua de la Starbucks, călătorii în străinătate sau cel mai nou model de telefon, dar amânarea recompenselor este secretul FIRE (Financial Independence and Retire Early – Independență Financiară și Pensionare Timpurie)”, declară Mike.

Mike și-a conceput planul încă din 2010, din perioada în care era student la universitatea din Ontario. Spune că a fost inspirat și de o carte a astrofiziacianului danez Jacob Lund Fisker, care spune că orice persoană cu un venit mediu își poate câștiga relativ repede independența financiară.

”Fisker spune că orine se poate pensiona după cinci ani de muncă. Aveam 17 ani când am citit despre asta”, a spus tânărul.

Nu i-a fost deloc greu să facă economii la sânge pentru că a trăit modest toată viața, fiind crescut doar de mamă.

Tânărul a dezvoltat și un canal de YouTube unde explică pas cu pas cum a procedat ca să ajungă pensionar la 24 de ani.