Pentagonul spune că nu poate confirma că rachetele rusești au lovit teritoriul Poloniei. Reacția în privința aplicării Articolului 5 al cartei NATO

15 Noi 2022 | scris de Ioana Tomozei

Pentagonul a transmis că nu poate confirma informațiile potrivit cărora rachete rusești au pătruns în Polonia, în apropiere de granița cu Ucraina.

Pentagonul spune că nu poate confirma că rachetele rusești au lovit teritoriul Poloniei. Reacția în privința aplicării Articolului 5 al cartei NATO

"Suntem la curent cu rapoartele de presă care susțin că două rachete rusești au lovit o locație în interiorul Poloniei, în apropierea graniței cu Ucraina.

Pot să vă spun că nu avem nicio informație în acest moment care să confirme aceste rapoarte și că analizăm acest lucru în continuare", a declarat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, generalul de brigadă Patrick Ryder, în cadrul unei conferințe de presă, potrivit Reuters.

De asemenea, Patrick Ryder a declarat că Pentagonul nu pune în discuție aplicabilitatea Articolului 5 al cartei NATO în contextul alegațiilor despre prăbușirea unor rachete rusești în Polonia până când faptele nu vor fi cunoscute cu adevărat, scrie The Telegraph.

”Nu vreau să speculez sau să intru în ipoteze.

Când vine vorba de angajamentele noastre de securitate și de articolul 5, am fost foarte clari că vom apăra fiecare centimetru din teritoriul NATO.

Suntem la curent cu rapoartele de presă care susțin că două rachete rusești au lovit o locație din interiorul Poloniei, lângă granița cu Ucraina.

Pot să vă spun că nu avem nicio informație în acest moment care să coroboreze aceste rapoarte și că analizăm acest lucru în continuare.

Asta este tot ce avem în acest moment: rapoartele de presă.

Le luam în serios. Este de datoria noastră să aflăm faptele”, a declarat Patrick Ryder.


CLICK - Follow us on Google News