De ce CEO-ul Pfizer nu și-a făcut vaccinul COVID dezvoltat de propria companie

Autor:

CEO-ul Pfizer Albert Bourla nu și-a administrat deocamdată vaccinul împotriva COVID dezvoltat de compania sa și de BioNTech. Informația a fost furnizată chiar de acesta, jurnaliștilor CNN.

”Nu, nu l-am luat încă și avem o comisie de etică ce va stabili cine îl ia”, a declarat Bourla, în primul său interviu acordat după ce vaccinul a primit autorizare din partea Administrației pentru Alimente și Medicamente (FDA).

”Există reguli stricte de alocare a vaccinului. Suntem foarte atenți să nu sărim rândul”, a insistat CEO-ul Pfizer.

Bourla a salutat recomandarea FDA ca primele vaccinuri să fie administrate în SUA cadrelor medicale și rezidenților vârstnici aflați în instituțiile de îngrijire.

Bourla a precizat că anul acesta, compania poate livra 50 de milioane de doze, majoritatea fiind deja fabricate.

”Anul viitor vom produce 1,4 miliarde de doze”, a spus CEO-ul Pfizer, care a mai adaugat că se fac eforturi pentru a suplimenta acest număr.

Vaccinul Pfizer a fost autorizat în SUA vineri noapte, iar livrările plecate de duminică au ajuns deja la mai multe centre de vaccinare din țară.

Vaccinul este deja administrat în Marea Britanie, unde a fost autorizat încă de marțea trecută. Și Canada a autorizat vaccinul, în vreme ce UE speră să facă acest lucru până la finalul anului.

Leave a Comment