Placido Domingo - menționat în ancheta privind activitatea unui cult argentinian 

19 Aug 2022

Numele cunoscutului tenor Placido Domingo apare în cadrul unei investigații asupra unei organizații din Argentina, cu conexiuni și în SUA, ai cărei lideri au fost acuzați de exploatare sexuală, informează Associated Press.

Placido Domingo - menționat în ancheta privind activitatea unui cult argentinian 

Domingo, care în ultimii ani a fost acuzat de nenumărate femei de hărțuire sexuală, nu este vizat în legătură cu activitatea infracțională a organizației.

”Placido nu a comis nicio infracțiune și nici nu este membru al organizației criminale, el a fost doar un consumator de prostituție”, a declarat un oficial argentinian. Prostituția nu este ilegală în Argentina.

Forțele de ordine argentiniene au efectuat zeci de percheziții în Buenos Aires vizând organizația Buenos Aires Yoga School, construită ca un ”cult în jurul liderului”, despre care existau informații că își aducea membrii în condiția de ”sclavi exploatați sexual”.

Organizația activa în Argentina și Statele Unite - în cel puțin trei mari orașe americane: Las Vegas, Chicago and New York.

Până în prezent au fost arestate 19 persoane în Argentina, alți trei suspecți fiind dați în urmărire și alți patru fiind căutați în SUA.

Domingo nu a făcut, deocamdată, declarații și nici reprezentații săi în relația cu media nu au dorit să comenteze informațiile care îl leagă de Buenos Aires Yoga School.

Înregistrările audio efectuate în cadrul anchetei redau conversația dintre un bărbat, identificat de autorități drept Placido Domingo, și o membră a cultului, Susana Mendelievich, care discutau despre stabilirea unei întâlniri, în perioada în care tenorul spaniol a susținut o serie de concerte în Buenos Aires, în luna aprilie a acestui an.

Anchetatorii afirmă că Mendelievich era persoana responsabilă de activitatea de exploatare sexuală a membrilor cultului.

Într-un din înregistrări, Domingo îi indică lui Mendelievich modul în care poate ajunge în camera lui de hotel fără ca acest lucru să fie remarcat de staff-ul tenorului.

Traficul de persoane și exploatarea sexuală erau principalele surse de venit ale organizației, evaluate, conform oficialităților, la 500.000 de dolari, lunar.

Conform procurorilor, Buenos Aires Yoga School forța grupuri de femei să se prostitueze. Cel puțin șapte femei au fost racolate de cult în perioada adolescenței și exploatate sexual.

”Întâlnirile erau de fapt o formă de sclavie sexuală, deoarece ”studentele” erau puse la dispoziția clienților la timpul și locul pe care aceștia îl indicau, pentru lungi perioade de timp”, se afirmă în documentele făcute publice de procurori.

Organizația avea conexiuni cu persoane publice cunoscute, ale căror nume vor fi publicate în momentul acuzării lor în mod oficial. 

Organizația număra aproximativ 179 de membri, ierahizați pe șapte nivele. Avansarea către un nivel superior presupunea ”evoluția spirituală” a studentului, al cărui țel era să atingă nivelul șapte, care aducea ”reîncarnarea eternă”.

În procesul evolutiv, membrii participau la numeroase cursuri și trebuiau să îndeplinească numeroase sarcini. Juan Percowicz, liderul cultului, era cel care hotăra cine urma să avanseze la un nivel superior. 

Procesul implica izolarea socială a membrilor, despărțirea lor de ”familia biologică” și de prieteni.


CLICK - Follow us on Google News