Politico: SUA permit Kievului să lovească Peninsula Crimeea cu arme occidentale

Autor:

Data:

Administrația președintelui american Joe Biden a permis Kievului să lovească Crimeea ocupată temporar cu arme occidentale ”dacă este necesar”, scrie Politico citând un reprezentant de rang înalt al administrației președintelui SUA.

"Nu alegem țintele și tot ceea ce am oferit este pentru autoapărare. Orice țintă pe care decid să o urmărească pe terenul suveran al Ucrainei este, prin definiție, autoapărare", a spus reprezentantul administrației.

La o întrebare clarificatoare, dacă administrația consideră peninsula un teritoriu suveran ucrainean, oficialul a răspuns: ”Crimeea este Ucraina”.

Un incendiu a avut loc la un depozit de muniţii din provincia rusă Belgorod, alte două explozii au avut loc în apropierea bazei aeriene Belbek, în Peninsula Crimeea. De asemenea, apărarea antiaeriană a fost activată în apropiere de Kerci, iar o dronă ucraineană a fost doborâtă, relatează The Guardian.

Cel puţin patru explozii s-au produs joi într-o zonă din apropierea principalului aeroport militar rusesc Belbek, situat la nord de Sevastopol, în Crimeea, informează Reuters, care citează trei surse locale.

Separat, guvernatorul Sevastopolului a declarat că forţele ruse antiaeriene au doborât o dronă ucraineană. Guvernatorul Mihail Razvojaiev a scris pe Telegram că nu există daune.

Potrivit Statului Major al Forțelor Armate ucrainene, cel puțin nouă avioane rusești au fost distruse acolo. Pe de altă parte, două sate ruseşti au fost evacuate în urma “unui incendiu izbucnit la un depozit de muniţii de lângă graniţa cu Ucraina din provincia rusă Belgorod.

Leave a Comment