Sejur gratuit pentru pompierii români, oferit de autorități în Grecia. Primar: «Nu vă supărați dacă peste câțiva ani o să spunem că Thasos e pământ românesc»

Autor:

Data:

Primarul din Thasos le-a mulțumit pompierilor români pentru ajutorul oferit la stingerea incendiilor. Și nu s-a oprit la vorbe. Drept răsplată, vara viitoare, eroii români, vor avea cazare gratuită pe insula pe care o administrează.

”Guvernul român a decis să trimită pompieri să lupte pentru cu focul pentru poporul nostru. Această decizie, credem noi, este foarte importantă. Admirabilă! De aceea, am decis să oferim 2 zile de vacanță gratuită pentru pompierii voștri.

E important să ne avem, să ne ajutăm unii pe alții. Trebuie să vă spun că am vorbit, deja, cu cei de la Consulatul român din Salonic.

Lucrăm împreună să punem în practică decizia. Trebuie să știm numele, numele celor din familie care vin vara viitoare”, a declarat Leftheris Kyriakidis, primarul din Thasos

Pompierii români, 108 la număr, sunt lăudați constant de greci. Ei, însă, privesc toate eforturile pe care le depun, ca pe ceva firesc.

”Suntem din România! Ne-am organizat cum ne organizăm înainte de orice misiune”, spune colonelul Popa.

”Pompierii au fost impresionați pentru că mulți dintre localnicii din Evia le-au adus mâncare, apă, lapte. Au fost impresionați de generozitate.

E o chestiune specific grecească să împarți cu alții, chiar dacă nu ești într-o situație foarte bună! Nu e numai generozitate.

Măcar atât să putem face pentru cei care și-au lăsat familiile, țara, au plecat în străinătate și-au decis să ajute!”, a mai spus Leftheris Kyriakidis, primarul din Thasos.

”Acum, majoritatea turiștilor este reprezentată de români. Vreau să le mulțumesc încă o dată românilor pentru asta. Cam 70% dintre turiști sunt români.

Deci, nu vă supărați dacă peste câțiva ani o să spunem că Thasos e pământ românesc?”, a mai spus Leftheris Kyriakidis.

Leave a Comment