Preşedintele Cehiei, internat în spital, după ce a căzut cu motocicleta

Preşedintele Cehiei, internat în spital, după ce a căzut cu motocicleta

În vârstă de 62 de ani, preşedintele ceh Petr Pavel a suferit un accident de motocicletă în urma căruia a fost rănit şi spitalizat, relatează agenţia CTKo.

„Preşedintele a fost rănit în timp ce se afla pe motociclet. Rănile nu sunt grave, dar vor necesita o scurtă perioadă de observaţie la spital”, menționează, într-un mesaj publicat pe platforma X, biroul de presă al președintelui ceh.

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui, Vít Kolar, a declarat pentru Televiziunea Cehă (ČT) că Pavel va rămâne probabil în spital timp de câteva zile. Kolar a precizat că spitalizarea preşedintelui nu ar urma să aibă un impact semnificativ asupra programului său, având în vedere că urmează weekendul.

Poliţia a precizat că nu va deschide o anchetă, deoarece accidentul a avut loc pe un circuit sportiv închis, preşedintele fiind rănit pe un circuit închis în regiunea Boemia Centrală.

Pavel, în vârstă de 62 de ani, fost şef al armatei cehe şi oficial NATO la nivel înalt, a preluat anul trecut funcţia de preşedinte, dar nu a renunțat la pasiunea sa pentru motociclism.

În vara anului trecut, a apărut un videoclip în care Pavel conducea o motocicletă fără cască. Ulterior, preşedintele şi-a cerut scuze şi a anunţat că va dona bani pentru a-i ajuta pe motocicliştii care au ajuns în scaun cu rotile din vina altcuiva.

Generalul în retragere este cunoscut pentru condiţia sa fizică bună. De exemplu, a făcut paraşutism în luna februarie a acestui an, şi îi place să facă drumeţii în timpul vizitelor sale în regiuni.

În aprilie, preşedintele a fost rănit la faţă în timpul unor tiruri în poligonul de tragere de la fabrica de armament cehă din Uherskobrod, în regiunea Zlín. Venit în vizită, el a suferit o plagă minoră în apropierea sprâncenelor în timp ce trăgea cu o armă lungă cu lunetă, dar rana nu a necesitat tratament medical la momentul respectiv.

Pavel a fost supus unui examen medical înainte de învestirea sa ca preşedinte şi apoi a publicat un raport privind starea sa de sănătate cu puţin timp înainte de a ajunge la Castelul Praga. Potrivit medicilor, examenul complet a arătat că este apt din punct de vedere medical pentru a îndeplini toate îndatoririle prezidenţiale fără excepţie.

Urmăriți-ne pe Google News - 3DOTS Stories