3dots.ro

Rostov. ”Vă mulțumim tuturor, concertul s-a încheiat” – momentul anunțului plecării din oraș a trupelor Wagner

Rostov. ”Vă mulțumim tuturor, concertul s-a încheiat” – momentul anunțului plecării din oraș a trupelor Wagner

Din articol:

După ce a avansat 800 de kilometri în direcția Moscovei, șeful Wagner, Evgheni Prigojin, și-a oprit trupele, sâmbătă, în urma unor discuții cu președintele Belarus, Aleksandr Lukașenko, spunând că vrea să evite ”vărsarea de sânge”.

Rostovgazeta, cotidianul local din orașul din sudul Rusiei ocupat aproape 24 de ore de  trupele Wagner, prezintă modul în care mercenarii și-au anunțat plecarea.

”Vă mulțumim tuturor, concertul s-a încheiat”, a fost mesajul pe care luptătorii Wagner l-au pus în difuzoare în centrul orașului rusesc Rostov pe Don, a relatat un corespondent al Rostovgazeta.

După acest anunț, mercenariii au strigat ”Ura!”.

După anunțul privind retragerea, o coloana a mercenarilor Wagner a plecat din Rostov în aplauzele și scandările localnicilor, iar mașina lui Prigojin a fost însoțită de mai mulți oameni, care au vrut să-l salute.

Ulterior, poliția militară a ajuns la fața locului, iar angajații forțelor de ordine au început să claxoneze și să ceară ca toată lumea să părăsească zona.

Pe rețelele sociale au apărut imagini cu oameni care au strigat ”rușine” polițiștilor după plecarea luptătorilor Wagner.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs