Documente secrete. Motivul pentru care Elton John a fost invitat să cânte la funeraliile Prințesei Diana

O serie de documente secrete, publicate recent de Arhivele Naţionale Britanice, arată că decanul de Westminster a abordat personal Palatul Buckingham, pentru a se asigura că Elton John va cânta la înmormântarea Prinţesei Diana, informează BBC.

Potrivit reverendului Wesley Carr, invitarea lui Elton John ar fi fost un act creativ şi generos pentru milioane de oameni care s-au simţit îndureraţi de moartea Prinţesei Diana.

Elton John, care era prieten cu Diana, a interpretat o versiune reelaborată a ”Candle In The Wind” la înmormântarea organizată în 1997, însă documentele indică faptul că a fost pregătit şi un plan de rezervă.

Într-o notă adresată unui membru senior al familiei regale, Carr a recunoscut că prezenţa vedetei pop nu ar fi convenţională, dar a îndemnat Coroana să acţioneze îndrăzneţ pentru a include ”ceva din lumea modernă reprezentată de prinţesă”. 

Decanul a explicat era vorba de ”o oportunitate rară de a reuni strălucirea, istoria şi atingerea comună”, iar înregistrările indică faptul că Carr a văzut în Elton John o parte esenţială a acelei combinaţii. 

Jacques Chirac şi Hillary Clinton, care era atunci Prima Doamnă a SUA, au cerut formularea unor poziţii oficiale împotriva paparazzilor.

Într-o convorbire telefonică cu Tony Blair, Chirac, preşedintele francez de atunci, propusese înăsprirea legii privind dreptul la intimitate și viață personală.