Prinţul William, despre “durerea ca nici o alta” pe care a simţit-o la pierderea mamei sale, Prințesa Diana

21 Iun 2022

Într-un documentar despre sănătatea mintală realizat de BBC, ”A Royal Team Talk: Tackling Mental Health”, Prinţul William a declarat că durerea pe care a simțit-o la 15 ani, când mama lui, Prințesa Diana, a murit, a fost "ca nici o alta".  

Prinţul William, despre “durerea ca nici o alta” pe care a simţit-o la pierderea mamei sale, Prințesa Diana

Ducele de Cambridge a vorbit deschis despre durerea pe care a simțit-o când mama lui a murit într-un accident de automobil care a avut loc pe 31 august 1997, la Paris. El a mărturisit că această pierdere nu se poate compara cu nimic, dar că asta l-a ajutat să empatizeze cu oamenii care au suferit astfel de tragedii.

”Cred că atunci când pierzi un om drag la o vârstă fragedă este o durere ca nici o alta. Știi că în viață o să fie foarte greu să te întâlnești cu ceva care să-ți aducă o durere mai mare decât asta. Dar acest lucru te apropie și de alți oameni care au suferit o pierdere asemănătoare.  

Poți citi în ochii oamenilor dacă au simțit pierderea unui apropiat. Vor să vorbească despre acest lucru, dar nu vor să facă primul pas. Vor să aibă permisiunea să vorbească despre asta”, a mărturisit William.

În documentarul BBC One, care va fi difuzat duminică, prințul William a vorbit și despre faptul că britanicii nu își arată foarte des emoțiile în momente dificile, potrivit mirror.co.uk.

”Trebuie să ne relaxăm puţin şi să vorbim despre emoţii, pentru că nu suntem roboţi”, a spus ducele de Cambridge într-o conversație cu fotbaliștii Peter Crouch şi Danny Rose, foştii jucători Thierry Henry şi Jermaine Jenas şi managerul naţionalei Marii Britanii Gareth Southgate.

Prințul William a mai mărturisit că faptul că a lucrat ca pilot pe un elicopter-ambulanță l-a lăsat cu sentimentul că moartea ”aşteaptă după colţ”.

”Am rămas cu un sentiment depresiv și foarte negativ. Ma gândeam că moartea e mereu la orice colț, oriunde m-aș fi dus. Acest sentiment e o povară greu de suportat”, a spus prințul William, în cadrul documentarului.


CLICK - Follow us on Google News