Un jurnalist american a murit în Qatar, în timpul meciului Olanda-Argentina

Jurnalistul american Grant Wahl a murit în Qatar, după ce s-a prăbuşit în timp ce transmitea de la Cupa Mondială, stârnind un val de şoc şi emoție în lumea sportului.

Jurnalistul s-a prăbuşit în zona din tribune rezervată presei în timpul meciului Argentina-Olanda. Incident relatat în direct și de comentatorul român al partidei.

Circumstanţele decesului nu sunt încă foarte clare.

Într-unul din episodele podcast-ului său, Futbol, din 6 decembrie, publicat cu doar câteva zile înainte de moartea sa, Wahl s-a plâns că se simţea rău.

”A devenit destul de rău în ceea ce priveşte durerea în piept, senzaţia de apăsare, presiunea”, a afirmat jurnalistul. 

El a spus că a cerut ajutor la clinica medicală de la centrul media al Cupei Mondiale, crezând că are bronşită.

I s-au dat sirop de tuse şi ibuprofen şi s-a simţit mai bine la scurt timp după aceea.

Fratele lui e convins că Grant a fost de fapt ucis.

"Numele meu este Eric Wahl. Locuiesc în Seattle, Washington. Sunt fratele lui Grant Wahl. Sunt homosexual.

Eu sunt motivul pentru care a purtat tricoul curcubeu la Cupa Mondială. Fratele meu era sănătos.

Mi-a spus că a primit amenințări cu moartea. Nu cred că fratele meu tocmai a murit. Eu cred că a fost ucis. Și implor orice ajutor", a afirmat Eric Wahl într-un videoclip postat pe contul său de Instagram.

”Întreaga familie US Soccer are inima frântă să afle că l-am pierdut pe Grant Wahl.

”Grant a făcut din fotbal munca vieţii sale şi suntem devastaţi că el şi scrisul lui genial nu vor mai fi alături de noi”, a transmis US Soccer într-o declaraţie pe contul său oficial de Twitter.

US Soccer a lăudat pasiunea lui Wahl şi ”credinţa în puterea jocului de a promova drepturile omului” şi a transmis condoleanţe soţiei lui Wahl, Celine Gounder, şi celor dragi.

Wahl a scris despre fotbal mai bine de două decenii, inclusiv de la 11 Cupe Mondiale, potrivit site-ului său. A scris pentru Sports Illustrated şi a fost autorul a două cărţi despre acest sport.