Record de temperatură în Antarctica: +18,3 grade Celsius!

Autor:

Data:

Specialiștii în climatologie informează că peninsula antarctică, partea din continent orientată către America de Sud, este una dintre regiunile terestre care s-au încălzit cel mai mult în ultimii 50 de ani, mediile temperaturilor crescând cu 3 grade, ghețarii topindu-se în mod constant.

În susținerea acestei idei vine și anunțul făcut de meteorologii argentinieni, care spun că au înregistrat un nou maxim istoric al temperaturii măsurate la stația de cercetare Esperanza, situată în Antarctica, 18,3°C.

Precedentul record de temperatură, de 17,5°C, înregistrat la aceeași stație de cercetare nu mai fusese depășit din 1961.

Totodată, temperatura măsurată de meteorologii argentieni este superioară și recordului anterior înregistrat în Antarctica la 24 martie 2015, 17,5°C.

Noul record de temperatură trebuie certificat de Organizația Mondială a Meteorologiei, dar specialiștii spun că este o valoare foarte credibilă, mai ales că stația transmite date neîntrerupt din 1961, notează The Guardian.

Tot în  Antarctica a fost înregistrată și cea mai scăzută temperatură măsurată oriunde pe glob: -89,2 grade la stația Vostok, în 1983.

Leave a Comment