Ultimul omagiu pe care Regele Charles i l-a transmis mamei sale, Regina Elisabeta, înainte de înmormântare

Regele Charles i-a adus un omagiu mamei sale, Regina Elisabeta a II-a, într-o scurtă notă scrisă de mână, pe care a așezat-o pe sicriu.

"In loving and devoted memory, Charles R." (”Cu iubire și devotament, Charles R”), scria pe bilet, potrivit Reuters.

Biletul a fost plasat în mijlocul unei coroane de flori care, potrivit Palatului Buckingham, a fost făcută din rozmarin, stejar englezesc și mirt, la cererea lui Charles.

Mirtul a fost tăiat dintr-o plantă folosită în buchetul de mireasă al Regilei Elisabeta și apoi plantată. De asemenea, în coroană au fost puse flori culese din grădinile reședințelor regale.

Slujba religioasă va avea loc în prezenţa a peste 800 de persoane, înaintea ceremoniei de înmormântare, la care vor participa membri apropiați ai familiei. Fotografi şi camerele de luat vederi, nu vor avea acces.

Bijutierul coroanei va îndepărta Coroana Statului Imperial, globul şi sceptrul, care se sprijină deasupra sicriului, şi le va aşeza pe altar.

Sicriul reginei va fi depus în Capela regelui George al VI-lea, o anexă a capelei principale, în care se află tatăl şi mama reginei, dar şi cenuşa surorii sale, prinţesa Margaret.

Arhiepiscopul de Canterbury va pronunţa binecuvântarea, care va fi urmată de imnul ”God Save The King”.

Sicriul prinţului Philip, care se află în prezent în Castelul regal, urmează să fie adus în capelă, lângă cel al reginei.