Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit: ”Nu e bine deloc!”. Palatul Buckingham actualizează planul pentru funeralii

Ce tip de cancer ar putea avea Regele Charles. Urolog: ”Este, prin definiție, o metastază. Să ne rugăm să nu fie asta”

Starea de sănătate a Regelui Charles, care se luptă cu cancerul, s-ar fi înrăutățit, stârnind îngrijorare în rândul apropiaților săi, scrie Sky News.

În luna februarie a acestui an, Palatul Buckingham a anunțat că Regele Charles a fost diagnosticat cu cancer, după ce suferise o intervenție chirurgicală pentru o problemă benignă la prostată. Din acel moment, suveranul britanic în vârstă de 75 de ani s-a retras din viața publică și și-a amânat îndatoririle regale, urmând un tratament oncologic.

Multiple surse citate de tabloidul Daily Beast relatează că în ciuda faptului că monarhul este motivat și determinat în bătălia sa cu cancerul, starea sa de sănătate s-a deteriorat, stârnind îngrijorare în rândul familiei și al apropiaților.

”E hotărât să învingă boala și se face totul posibil ca să se întâmple asta. Toți își păstrează optimismul, dar, de fapt, el nu e deloc bine. Starea lui e mult mai proastă decât lasă să se știe”, a afirmat unul dintre apropiații lui Charles pentru tabloidul britanic.

Sănătatea aparent precară a lui Charles i-a determinat pe oficialii Palatului Buckingham să actualizeze în mod regulat planurile funeraliilor regale ale monarhului, un document de câteva sute de pagini.

Oficialii militari au confirmat că ”Operațiunea Menai Bridge”, numită după podul suspendat care leagă insula Anglesey de continentul Țării Galilor, a fost actualizată în mod repetat, dar au subliniat că ”planificarea pentru ce este mai rău” este, de fapt, o rutină des practicată, având în vedere amploarea unui astfel de eveniment.

Expertul regal Tina Brown a evidențiat faptul că starea de sănătate a lui Charles i-a afectat și pe Prințul William și pe Kate Middleton, care se pregăteau să se concentreze pe creșterea copiilor lor, limitând aparițiile publice, după ce și Prințesa de Wales a fost diagnosticată cu cancer. Sykes dezvăluie că gândul că vor urca curând pe tron le provoacă anxietate lui William și soției sale.

 

 

 

 

 

 

Urmăriți-ne pe Google News - 3DOTS Stories