Regina Elisabeta se retrage din viaţa publică pe perioadă nedeterminată, ar putea să nu mai revină niciodată

Autor:

Data:

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, în vîrstă de 94 de ani, se retrage din viaţa publică în următoarea perioadă, absenţa ei de la îndeplinirea obligaţiilor oficiale urmând să devină cea mai lungă din domnia ei de 68 de ani.

Regina Elisabeta a II-a şi Prinţul consort Philip vor continua să locuiască la Castelul Windsor pentru o durată nelimitată din cauza pandemiei de coronavirus, iar toată agenda ei până în toamnă este suspendată. 

De obicei, Regina și suita sa se întorc la Palatul Buckingham în luna mai, unde stau până intră în vacanţa de vară. 

Această situație va face ca Prinţul Philip să îşi sărbătorească împlinirea a 99 de ani, luna viitoare, în izolare. 

Biograful regal Andrew Morton prespupune că Regina Elisabeta ar putea să nu mai revină niciodată la îndatoririle sale regale, având în vedere situaţia actuală, dar şi vârsta înaintată a suveranei.

Cel mai probabil, spune biograful, regina Elisabeta va putea fi văzută doar în transmisiunile TV. ”Este foarte trist, dar nu văd cum şi-ar putea relua regina îndatoririle regale.

Nu vom scăpa de pandemia de Covid-19 prea curând, va dura luni de zile, dacă nu chiar ani. Ar fi prea riscant pentru Regină să mai aibă întâlniri oficiale“, a spus Andrew Morton citat de Newsweek

Palatul Buckingham va rămâne închis pentru public toată vara aceasta, pentru prima oară în ultimii 27 de ani. Evenimente precum petrecerile din grădină sau ceremonia de acordare a Ordinului Jartierei au fost anulate.

Leave a Comment