Bloomberg. Rolex deschide trei noi fabrici de ceasuri de lux pentru a face față cererii mari

Bloomberg. Rolex deschide trei noi fabrici de ceasuri de lux pentru a face față cererii mari

Rolex, cel mai mare producător mondial de ceasuri de lux, a decis să deschidă trei noi facilităţi temporare de producţie din 2025.

Rolex a anunțat că va demara construcția acestor facilităţi temporare de producţie amplasate în cantonul Fribourg la finele acestui an, potrivit Bloomberg.

În mod surprinzător, noua investiție a celor de la Rolex are loc după ce compania elvețiană a decis să cheltuie un miliard de franci elveţieni (1,1 miliarde de dolari) pentru a construi o nouă fabrică la Bulle, tot în cantonul Fribourg, care ar urma să demareze operaţiunile în 2029.

Potrivit Bloomberg, Rolex a precizat că lucrările la o facilitatea temporară de producţie, cu o suprafaţă de aproximativ 9.000 de metri pătraţi, ce va fi amplasată la Romont, Elveţia, vor începe în a doua jumătate a acestui an, iar debutul producţiei este programat pentru 2025.

O altă facilitate temporară de producţie va fi construită la un parc industrial din Villaz-Saint-Pierre, Elveţia, care va intra în funcţiune în 2024.

”Noua uzină de la Bulle, la fel ca şi aceste trei facilităţi temporare, vor permite Rolex să îşi extindă capacitatea de producţie şi să facă faţă cereri din ce în ce mai mari” , a informat compania într-un comunicat de presă.

Rolex produce aproximativ un milion de noi ceasuri pe an şi generează vânzări estimate la 8,7 miliarde de dolari.

În prezent, ceasuri Rolexes noi nu sunt disponibile la achiziţionare prin reţeaua autorizată a companiei, ceea ce i-a făcut pe unii dealeri, precum Watches of Switzerland Group Plc, să pună la punct o listă de aşteptare pentru potenţialii cumpărători.

În paralel, lipsa de ceasuri Rolex noi a creat o efervescenţă pe piaţa secundară unde modelele populare de ceasuri Rolex, precum Daytona Cosmograph, Submariner şi GMT Master, se vând la preţuri cu mult peste preţurile oficiale de comercializare.