Media. Român implicat în atentatul asupra procurorului bulgar?

Media. Român implicat în atentatul asupra procurorului bulgar?

Procurorul general al Bulgariei, Ivan Gheșev, a scăpat nevătămat în urma exploziei unui dispozitiv, la trecerea mașinii sale oficiale.

Incidentul s-a produs astăzi, în jurul orei 11:45, pe drumul dintre Samokov și satul Kovachevtsi.

Nu au existat răniți în incident – nici procurorul general, nici echipa care îi însoțea, nici alți cetățeni care participau la trafic

Potrivit presei bulgare este vorba despre un dispozitiv exploziv care a explodat în fața uneia dintre automobilele aflate în coloana de mașini de pe drumul Sofia-Samokov.

Ivan Geșev, care se afla în vacanță și era împreună cu familia sa în momentul accidentului, călătorea de asemenea într-una dintre mașinile blindate.

Conform Antena 3 CNN, atentatul asupra procurorului general al Bulgariei ar fi fost pus la cale de o grupare criminală, din care ar face parte și un român.

În cadrul unei conferințe de presă, procurorul general al Bulgariei vorbea despre o grupare criminală, care ar încerca să destabilizeze Procuratura, organele judiciare și lupta anticorupție din Bulgaria.

S-a menționat, de asemenea, în discursurile publice și în comunicatele de presă, faptul că cei care fac parte din această grupare au început să-i elimine pe procurorii pe care nu i-au putut cumpăra.

Astfel, au fost comise cinci crime și o tentativă de asasinat asupra unui ofițer de Poliție.

Mai mult, din această grupare criminală, care ar fi organizat un complot chiar împotriva procurorului general al Bulgariei, ar face parte și un român.

Românul a fost arestat în 2019, la Sofia, pentru șantaj, iar după acest atentat, presa din Bulgaria se întreabă dacă cei care au pus la cale acest atac sunt cei despre care vorbea procurorul general.