Pentru austrieci, imaginea «omului pădurii» este un român de 32 de ani

16 Mar 2021 | scris de Cristina Romanescu

Pentru locuitorii comunei Krumpendorf din Austria, ”omul pădurii” s-a întrupat în persoana unui român în vârstă de 32 de ani, care a fost găsit trăind într-o colibă improvizată într-o pădure din Carintia. 

Pentru austrieci, imaginea «omului pădurii» este un român de 32 de ani

Bărbatul locuia într-un adăpost făcut din ramuri și pături, în condițiile în care temperaturile din zona respectivă sunt negative chiar și în timpul zilei.

În momentul în care a fost găsit de polițiștii austrieci, românul le-a declarat că locuieşte în pădure de aproximativ o lună, însă există indicii că ar sta în adăpostul improvizat de cel puţin un an, interval în care a fost văzut de localnici de mai multe ori prin zonă, scrie neue.at

Autorităţile nu au stabilit deocamdată cauzele care l-au constrâns pe bărbat să aleagă acest stil de viață. 

În momentul în care a fost găsit purta mai multe rânduri de haine, iar în coliba improvizată avea nişte cârnaţi. Tot aici, poliţiştii au descoperit un pat improvizat din crengi acoperite cu o prelată şi mai multe pături.

Polițiștii austrieci au plecat în căutarea ”omului pădurii” după ce le-a fost semnalat de o localnică, care i-a remarcat apariția la marginea pădurii, dar i-a fost frică să-l urmărească.

”Românul a fost cooperant şi a fost de acord să meargă cu noi, după ce şi-a strâns gunoiul”, a declarat pentru presa locală un poliţist din localitate.

Waltraud Dullnigg, purtător de cuvânt al Poliţiei, a spus că bărbatul a fost dus la spital pentru a-i fi evaluată starea de sănătate, însă nu se ştie ce se va întâmpla în continuare cu el.

Povestea românului le aminteşte localnicilor de cazul unui tânăr austriac descoperit în 2019 într-o colibă ​​forestieră abandonată de lângă Wernberg. Bărbatul locuia acolo de peste un an şi când a fost găsit era doar piele şi os.


CLICK - Follow us on Google News