Un român a încălcat ordinul de restricție în UK pentru că nu știa că Scoția face parte din Marea Britanie

05 Iul 2019 | scris de Anita Raicu

Un român în vârstă de 31 de ani, a fost arestat în Belfast, zilele trecute, din cauza faptului că a avut altă treabă la orele de Geografie, și a încălcat ordinul de restricție privind intrarea în Marea Britanie, și a încercat să ajungă în Scoția neștiind că aceasta face parte din Regatul Unit.

Un român a încălcat ordinul de restricție în UK pentru că nu știa că Scoția face parte din Marea Britanie

Claudiu Szabo fusese condamnat cu suspendare de o instanță britanică, după ce a fost prins furând dintr-un magazin în Londra. El a primit, de asemenea, interdicție de a mai intra în Marea Britanie.

A plecat în Irlanda în căutarea unui loc de muncă, dar pentru că nu a găsit nimic a hotărât să-și încerce norocul și în Scoția.

Szabo a fost arestat pentru încălcarea restricției, iar apărătoarea lui a explicat că încălcarea ordinului de restricție s-a produs ca urmare a faptului că ”știa că nu îi este permis să intre în Marea Britanie, dar nu și-a dat seama că Scoția face parte din această țară”.

Răspunzând acestor observații, judecătorul de caz a remarcat: ”Câțiva oameni din Scoția pot fi de acord cu el, cu toate acestea nu voi mai spune nimic despre asta”, scrie Belfast Telegraph Digital.

Românul a fost eliberat condiționat și trebuie să se prezinte la următoarea înfățișare pe 2 august.


 


CLICK - Follow us on Google News