Românul ucis în atentatul din Hanau – avea 23 ani şi oprise la un chioşc să-şi ia de mâncare

Autor:

Nouă persoane – turci, bosniaci, bulgari şi un român – au fost ucise în atacul armat din Hanau al extremistului german Tobis Ratjen (43 ani), care s-a sinucis în cele din urmă, după ce şi-a executat mama în faţa tatălui său. 

Românul care și-a pierdut viața în atentatul din oraşul german Hanau era un tânăr în vârstă de 23 ani, Vili Viorel Păun, nepotul primarului Marian Pătuleanu din comuna Singureni, Giurgiu. 

Tânărul se stabilise în Germania alături de părinţii săi şi era curier. Joi seara, în momentul producerii atacului, se întorcea de la muncă şi se afla în maşină, în faţa unuia dintre cele două restaurante orientale.

Viorel n-a mai apucat să coboare din maşină, fiind ucis pe loc de atacator, fotografia cu care presa germană a ilustrat atentatul de joi seara fiind chiar maşina sa.

”Am vorbit cu unchiul lui, că părinții sunt în stare de șoc. (…) Copilul venind de la muncă s-a oprit în faţa unui chioşc, nu a apucat să se dea jos din maşină că a fost împuşcat.

Este ceva terifiant. Viorel era singur la părinţi, era tânăr, avea 23 de ani, îi plăcea foarte mult informatica. Era un băiat extraordinar, cuminte.

E ceva oribil ce s-a întâmplat. Plecase de cinci-șase ani. Mama lui avea probleme de sănătate și a plecat acolo în speranța unui tratament mai bun.Erau fericiți că și-au găsit liniștea, Erau angajați toți trei și le mergea bine.

Nimeni din România nu a luat legătura cu familia decedatului, nicio autoritate. La momentul actual nu se ştie când va fi adus în ţară”, a declarat Marian Pătuleanu, primarul din Singureni. 

Leave a Comment