3dots.ro

UK. Român decedat, incinerat fără acordul rudelor din cauza unui email trimis greșit

UK. Român decedat, incinerat fără acordul rudelor din cauza unui email trimis greșit

Un bărbat în vârstă de 62 de ani, rezident de 10 ani în Marea Britanie, muncitor în construcții, a încetat din viață la sfârșitul lunii iunie, iar familia lui nu a știut nimic, nefiind informată de autorități.

Bărbatul a murit pe 29 iunie, iar pe 12 august a fost incinerat.

De abia după două săptămâni, polițiștii londonezi au reuşit să ia legătura cu Consulatul României. În cele din urmă, după încă patru zile și familia a fost informată despre eveniment.

”Consulatul a luat legătura cu procurorul civil, am înţeles că aşa se numeşte în Anglia, şi au spus că este incinerat pentru că nu i-au găsit familia”, declară soția bărbatul decedat.

Situaţia ireală a primit o explicație foarte seacă din partea autorităţilor britanice: poliţiştii londonezi au greşit adresa de email a Consulatului României.

Conform uzanțelor, polițiștii britanici trebuiau să-i informeze pe diplomaţii români de decesul bărbatului, iar apoi Consulatul lua legătura cu Poliţia Română pentru a căuta familia.

În lipsa unui răspuns al Consulatului României la email-ul trimis la o adresă greșită, autorităţile britanice nu au ştiut ce să facă, aşa că au incinerat corpul.

Soţia bărbatului, care acum este rezidentă în Spania, vrea să dea în judecată statul britanic. Are inclusiv suspiciuni că bărbatul ar fi fost ucis însă, în lipsa corpului, nici măcar medicii legiști nu se mai pot pronunța.

Autopsia efectuată a arătat că bărbatul a murit din cauza unui infarct.

”Nici măcar cenușa care a rezultat în urma incinerării nu mai există. Ea a fost aruncată propriu-zis. Acceptăm și varianta unui email, dar nu mai acceptăm varianta unui email trimis greșit”, spune avocatul angajat de soție.

Cazul a ajuns în atenţia Ministerului Afacerilor Externe, care face acum o anchetă.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs