Austria. O româncă cere despăgubiri autorităților pentru rana nazală provocată de un test COVID

04 Ian 2021 | scris de Ioana Tomozei

O româncă stabilită în Austria cere 5.000 de euro despăgubiri pentru suferința pe o îndură în urma unei proceduri de testare a infectării cu coronavirus, care i-a provocat răni la nas și epistaxis (sângerare nazală) frecvent, informează heute.at.

Austria. O româncă cere despăgubiri autorităților pentru rana nazală provocată de un test COVID

Pe 12 decembrie 2020, Andreea C, o româncă în vârstă de 30 de ani, a decis să facă un test Covid-19 la o locație de testare rapidă, lângă un teren de sport din districtul Krems.

Procedura de tamponare nazaIă i-a provocat durere. Ea a plecat acasă cu ușoare dureri, sperând ca simptomele să se amelioreze, dar nu s-a întâmplat așa. Ea a continuat să aibă sângerări nazale, iar nasul îi era ușor umflat.

Pe 18 decembrie 2020, românca a mers pentru prima dată la spitalul regional Krems. Consultul medicilor a constatat că suferă o ”leziune mucoasă în urma testului Covid, dreapta endonasală”. 

În ciuda tratamentului administrat de medici, ambulatoriu, problemele sale nu s-au terminat.

În ajunul Crăciunului, tânăra de 30 de ani a mers din nou la spitalul regional din Krems.

”De data aceasta i s-au administrat antibiotice. A trebuit să ia comprimatele timp de aproximativ o săptămână”, a spus o cunoștință a pacientei. 

La sfatul unor prieteni, ea apelat la sfatului unui avocat și a hotărât să ceară autorităților despăgubiri.

”Vom cere 5.000 de euro despăgubiri pentru durere și suferință plus orice costuri ulterioare ale procesului”, a spus avocata ce reprezintă pe româncă, Astrid Wagner, care consideră că autoritățile landului Austria Inferioară sunt responsabile de suferința clientei sale.

De altfel, mai scrie presa austriacă, Andreea C. are în continuare dureri și trebuie să meargă la spitalul regional Krems pentru a treia oară pe 4 ianuarie 2021. ”Pur și simplu situația ei nu se îmbunătățește”, a mai declarat presei o prietenă a româncei.


CLICK - Follow us on Google News