Italia. O româncă a uitat să încuie la plecare ușa barului, a doua zi a găsit un bilet: ‘Am luat două beri!’

Anca Nicoleta Scolăreanu, 32 de ani, originară din România, se află de zece ani în Italia și de un an și două luni conduce Barul Belvedere, din micul sat SantAngelo din Pontano.

Românca a povestit pentru Cronaca Maceratesi cum a devenit protagonista unui moment unic în cei zece ani de când trăiește în Italia.

”Vineri seara am închis localul pe la patru și jumătate, dar am uitat să încui ușa. Sâmbătă dimineața la șase și jumătate, la deschidere, fata care mă ajută m-a sunat întrebând dacă eu am fost în bar seara. Nu ne-am putut da seama cine putea fi.

Am urmărit înregistrărle de pe camera de supraveghere și am descoperit că pe la ora cinci, trei tipi care probabil au crezut că mai este cineva în bar, pentru că luminile frigiderului rămân aprinse și când e închis, au intrat, au luat două Peroni şi au lăsat banii pe tejghea.

”Acest gest arată că sunt și băieți foarte buni. Puteau pleca fără să plătească și să facă și mai rău. A fost ca un cadou, și mai presus de toate, un semn de respect pentru munca mea”.

Românca spune că un act de corectitudine și bunătate ca acesta ”trebuie povestit, mai ales pentru a reveni la încrederea în tineri, după violența de care am fost loviți în ultimele săptămâni”.