3dots.ro

Româncă, în șomaj tehnic, elogiată de italieni după ce a vrut să doneze 5.000 de euro pentru spitalele din Verona

Româncă, în șomaj tehnic, elogiată de italieni după ce a vrut să doneze 5.000 de euro pentru spitalele din Verona

Floarea Abrudan, sau Ika, cum o știu prietenii, lucrează ca barmaniță la Aquardens, un centru SPA din
localitatea Pescantina, lângă Verona, centru care a fost închis la debutul crizei coronavirusului.

În ciuda dificultăților financiare prin care trece, Ika și-a manifestat dorința de a da din economiile sale 5.000 de euro pentru o inițiativă inițiată de compania la care lucrează menită strângerii de fonduri pentru ajutorarea spitalelor din Verona.

Flavio Zuliani, administratorul firmei, a refuzat însă donația româncei, dar Ika nu s-a dat bătută și a cumpărat mai multe bilete vândute în cadrul proiectului pentru a se asigura că-și va aduce contribuția și ea  la această inițiativă, impresionând astfel foarte multă lume.

”Nu-nțeleg de ce vă mirați?! După tot ce a făcut Italia pentru mine, este minimumul pe care-l pot face și eu pentru a o răsplăti”, a declarat Floarea Abrudan pentru TG Verona.

”Am lucrat în probă câteva luni și îmi plăcea atât de mult munca asta că mă opream tot mai mult
peste program. M-au felicitat de multe ori, dar pentru mine e normal. Aquardens are o echipă de oameni foarte bine aleasă și pentru mine a devenit ca o familie. Iar membrii unei familii se ajută între ei”, a mai spus Floarea Abrudan.

”Povestea Ikăi este emoționantă și este o poveste care face bine inimii și sănătății Italiei. Bineînțeles că nu putem accepta donația pe care vrea să o facă, dar este corect ca persoane ca ea să devină simbol al
solidarității.

Exemplul ei depășește cu mult ceea ce am învățat în această perioadă de la Europa, sentimentul Ikăi de unitate este sincer și oferă un entuziasm de care Italia, care nu se dă bătută, are nevoie acum. Reprezintă muncitorii care, în acest moment teribil de criză economică, iubesc firma și locul de muncă, iar acesta este semnul unei țări care vrea să repornească.

Mulțumesc, Ika, de la tine avem multe de învățat, gestul tău ne dă putere”, a declarat pentru presa locală administratorul delegat al firmei Aquardens.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs