Două românce s-au baricadat în camera de hotel din Turcia și susțin că au fost urmărite de persoane necunoscute

Două românce aflate în vacanță în Alanya, Turcia, susțin că au fost urmărite de mai multe persoane din incinta hotelului în care sunt cazate. Cele două, mamă și fiică, s-au baricadat de teamă în camera în care sunt cazate, potrivit Digi 24.

”Ministerul Afacerilor Externe precizează că Ambasada României la Ankara a fost notificată la data de 23 iulie 2021, prin intermediul telefonului de urgență, de către un cetățean român cu privire la situația deosebită în care se află acesta, alături de un membru de familie, la o unitate hotelieră din Alanya, Turcia.

Potrivit informațiilor obținute de reprezentanții misiunii diplomatice de la persoana în cauză, cei doi cetățeni români se află în vacanță în Republica Turcia, iar în ultimele zile aceștia ar fi fost urmăriți de persoane necunoscute, atât în incinta unității hoteliere, cât și în exteriorul acesteia”, se arată în comunicatul transmis de MAE cotidianului Libertatea.

Reprezentanții misiunii diplomatice au anunțat de urgență, cazul unității de poliție competente și au contactat unitatea de cazare pentru a solicita detalii suplimentare privind situația semnalată.

De asemenea, MAE a mai transmis că Ambasada României la Ankara continuă dialogul cu cetățenii români, fiind pregătită să acorde asistență consulară, conform competențelor legale.