3dots.ro

Medvedev amenință Europa: Curând veți plăti 2.000 de euro pentru o mie de metri cubi de gaz

Medvedev amenință Europa: Curând veți plăti 2.000 de euro pentru o mie de metri cubi de gaz

Cancelarul german Olaf Scholz a anunțat că certificarea gazoductului Nord Stream 2 nu poate continua, având în vedere ultimele acțiuni ale Rusiei.

Conducta dintre Rusia și Germania a fost finalizată în septembrie anul trecut, dar nu este încă în funcțiune.

Marți dimineață, ministrul german al energiei, Robert Habeck, a decis retragerea solicitării de autorizare a conductei dintre Rusia și Germania.

”Fără această certificare, Nord Stream 2 nu poate intra în funcțiune”, a spus Scholz într-o conferință de presă la Berlin.

Imediat după anunțul Germaniei, Comisia Europeană a transmis că furnizarea de energie pentru Europa nu va fi afectată de blocarea proiectului Nord Stream 2.

Prețul gazului a crescut cu 10%, după anunțul cancelarului german și a ajuns la 900 de dolari pentru mia de metri cubi, anunță agenția TASS.

Fostul președinte al Rusiei, Dimitri Medvedev, amenință Europa, într-un mesaj publicat pe Twitter, cu prețuri de 2.000 de euro petru o mie de metri cubi de gaz, după decizia Germaniei de a bloca gazoductul Nord Stream 2. 

”Cancelarul german Olaf Scholz a dat instrucțiuni să se oprească certificarea gazoductului Nord Stream 2. Bine.

Bun venit într-o lume nouă în care europenii vor plăti în curând 2.000 de euro pentru o mie de metri cubi de gaz!”, a scris pe Twitter Medvedev, care este vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs