Autorităţile din Rusia le recomandă celor care se vaccinează să nu consume alcool 56 de zile

Autor:

Data:

Autorităţile medicale ruse au îndemnat persoanele care se vaccinează împotriva Covid-19 să se abţină de la consumul de alcool timp de 56 de zile, scrie The Moscow Times.

"Două săptămâni înainte de imunizare (prima doză de vaccin – N.R.) trebuie categoric să nu se consume alcool. Formarea imunităţii înseamnă 21 de zile între cele două injecţii şi alte 21 de zile după, aşadar în total 56 de zile”, a declarat Anna Popova, responsabila medicală rusă, la postul de radio Komsomolskaia Pravda.

Ea a subliniat că cei care se vaccinează trebuie să aibă mare grijă de organismul lor în acest interval de timp dacă doresc să-şi întărească sistemul imunitar în faţa coronavirusului.

”Dacă dorim să avem sănătate şi autoapărare (imunitară), atunci trebuie să lăsăm organismul să o formeze.

Pentru aceasta, nici înainte, nici după, nici în timpul vaccinării nu trebuie să se consume alcool. Pur şi simplu deloc şi în niciun caz”, a explicat responsabila sanitară rusă.

În cazul unor efecte adverse generate de abstinenţa forţată la alcool, ea le-a recomandat celor care suferă vreun disconfort din acest motiv să apeleze la medic.

Vicepremierul rus Tatiana Golikova le-a cerut săptămâna trecută celor care doresc să se vaccineze cu vaccinul rusesc Sputnik-V să nu consume alcool timp de 42 de zile, recomandare extinsă acum de Anna Popova la 56 de zile.

Potrivit presei ruse, pe reţelele de socializare mulţi cetăţeni ruşi au reacţionat negativ faţă de acest îndemn la abstinenţă la alcool, mai ales că se apropie sărbătorile de iarnă.
 

Leave a Comment