Matteo Salvini îi cere scuzele sau demisia Ursulei vor der Leyen: Respectați votul suveran al poporului italian! Prieteni ai tuturor, servitori ai nimănui

25 Sep 2022 | scris de Ioana Tomozei

Matteo Salvini i-a cerut Ursulei von der Leyen să se scuze sau să demisioneze, după ce președintele Comisiei Europene a precizat că Bruxelles-ul dețin ”instrumente” pentru a sancționa eventualele atacuri la adresa principiilor UE în cazul unei victorii a ultraconservatorilor la alegerile legislative din Italia, scrie Le Figaro.

Matteo Salvini îi cere scuzele sau demisia Ursulei vor der Leyen: Respectați votul suveran al poporului italian! Prieteni ai tuturor, servitori ai nimănui

”Dacă lucrurile merg într-o direcție greșită, am vorbit despre Ungaria și Polonia, avem instrumente”, a avertizat președintele Comisiei Europene răspunzândl la o întrebare despre alegerile de duminică din Italia, în care o coaliție a forțelor de drepta și de extremă dreaptă este favorită în sondaje.

”Vom vedea rezultatul alegerilor, tocmai am avut alegeri și în Suedia, câștigate de dreapta cu sprijinul extremei drepte. Abordarea mea este că, indiferent de guvernul ales democratic, lucrăm împreună”, a spus von der Leyen în timpul unei vizite pe care a efectuat-o la Universitatea Princeton.

Matteo Salvini, liderul Ligii, un partid suveranist, aliat în alegeri cu partidul liberal Forza Italia și cu partidul postfascist Fratelli d'Italia a oferit răspuns ferm declarațiilor Ursulei von der Leyen. 

”Ce este asta, o amenințare? Aroganță rușinoasă. Respectați votul, liber, democratic și suveran al poporului italian! Prieteni ai tuturor, servitori ai nimănui ”, a scris Salvini pe contul său de Twitter.

”Fie își cere scuze, fie demisionează”, a mai spus politicianul italian pentru cotidianul Il Corriere della Sera

Pentru a liniști apele, purtătorul de cuvânt al Ursulei von der Leyen, Eric Mamer, a ținut să precizeze disponibilitatea instituției de a lucra ”cu orice guvern care rezultă în urma alegerilor și care este dispus să colaboreze cu Comisia Europeană”.

”Este absolut clar că președintele (Ursula von der Leyen - N.R.) nu a intervenit la alegerile din Italia. Când s-a referit la instrumente, s-a referit în mod specific la procedurile aflate în derulare în alte țări ale Uniunii Europene”, a declarat Eric Mamer.


CLICK - Follow us on Google News