3dots.ro

Un nou atac armat  zguduie Serbia. Cel puțin opt morți, în apropierea unui oraș aflat la sud de Belgrad

Un nou atac armat  zguduie Serbia. Cel puțin opt morți, în apropierea unui oraș aflat la sud de Belgrad

Un nou atac armat în masă zguduie Serbia, la doar două zile după tragedia produsă la o școală din Belgrad, în care un adolescent a împușcat mortal opt elevi și paznicul instituției de învățământ.

În atacul de joi seară, produs la aproximativ 60 de kilometri sud de Belgrad, în apropiere de localitatea Mladenovac au fost ucise opt persoane, iar alte 13 au fost rănite, scrie kurir.rs.

Atacatorul a tras în lume dintr-un vehicul aflat în mișcare, cu o armă automată, după care a fugit. Șapte din cei 13 răniți se află în stare gravă.

Se pare că incidentul armat a urmat unei dispute pe care atacatorul a avut-o cu un grup de persoane în curtea unei școli.

Atacatorul, identificat drept Uros B, în vârstă de 21 de ani, s-a dus acasă și a revenit înarmat cu un pistol mitralieră.

Media din Serbia afirmă că agresorul ar fi fiul unui militar.

Suspectul a fost căutat de sute de poliţişti toată noaptea și a fost găsit vineri dimineaţa în Kragujevac, la circa 60 de kilometri depărtare de locul faptei.

În zonă s-au deplasat multe echipaje de poliție, elicoptere și drone în aer, pentru a-l găsi pe cel al cărui atac a fost numit drept „un act de terorism” de către ministrul de Interne, Bratislab Gašić.

La fața locului se află și o unitate anti-terorism alături de forțele de poliție din Belgrad și Smederevo.

Potrivit relatărilor de la fața locului, împușcăturile au avut loc la mai multe adrese. Printre persoanele decedate se află un ofițer de poliție, împușcat după izbucnirea unui conflict în satul Malo Orasje.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs