3dots.ro

Serbia. Atac armat la o școală din Belgrad. Paznicul, un profesor și cel puțin opt copii au fost uciși de un elev de 14 ani

Serbia. Atac armat la o școală din Belgrad. Paznicul, un profesor și cel puțin opt copii au fost uciși de un elev de 14 ani

Un elev de clasa a VII-a a deschis focul la o școală primară situată în centrul Belgradului, capitala Sebiei, și a ucis cel puțin opt persoane care se aflau pe coridor, iar mai multe au suferit răni grave, potrivit site-ului de informații Novosti.

Incidentul armat a avut loc la gimnaziul liceului ”Vladislav Ribnikar”, în jurul orei locale 08:40.

Poliția a anunțat că atacatorul, un elev în vârstă de 14 ani, a fost arestat imediat la fața locului. Polițiștii au blocat traficul pe strada unde a avut loc atacul.

Presa din Serbia relatează că prima persoană ucisă a fost paznicul. Alți cel puțin șapte copii se număr printre victime.

Potrivit sursei citate, elevul care a comis masacrul se afla sub influența narcoticelor, până la incident el fiind cunoscut ca fiind un elev exemplar și copilul unor cadre medicale.

Poliția nu a oferit detalii privind identitatea victimelor, însă a anunțat, într-un comunicat, că a fost deschisă o anchetă.

”Acest atac a fost plănuit și organizat. A fost planificat cu o lună înainte de producerea lui. Nu am stabilit încă și motivul. A ales data de 3 mai pentru că sala de curs în care urma să intre la ora de Istorie se afla chiar lângă intrarea în școală”, a declarat Veselin Milic, șeful Poliției din Belgrad.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs