3dots.ro

Silvio Berlusconi rămâne internat la terapie intensivă: ”Se află într-o situaţie dificilă, dar răspunde bine la tratament”

Silvio Berlusconi rămâne internat la terapie intensivă: ”Se află într-o situaţie dificilă, dar răspunde bine la tratament”

Medicul curant al lui Silvio Berlusconi, doctorul Alberto Zangrillo,  a recunoscut că fostul premier italian suferă de o patologie gravă şi se află într-o situaţie dificilă, dar a subliniat că „răspunde bine la tratament”, transmite ANSA.

„Sunt liniştit, Berlusconi răspunde bine la tratament. Mai ales că facem tot ce putem. Am în faţă un pacient care este şi un mare prieten, nu pot nega, există o mare implicare personală.

Este clar că vorbim despre un pacient a cărui vârstă o cunoaşteţi cu toţii, cu o patologie şi o complicaţie care au fost precis definite”, a declarat medicul la ieşirea din spitalul San Raffaele din Milano, unde politicianul italian rămâne internat la terapie intensivă.

De la internarea lui Silvio Berlusconu, miercurea trecută, echipa medicală a publicat doar un raport medical care confirma că politicianul în vârstă de 86 de ani suferă de leucemie de ceva vreme şi este internat pentru a trata „o infecţie pulmonară”.

Medicul a mai declarat că prioritatea actuală este tratarea pneumoniei care i-a cauzat probleme respiratorii, care a recunoscut că „este o complicaţie a unui tablou clinic patologic de altă natură” pe care o tratează „în cel mai bun mod posibil”.

La rândul său, coordonatorul partidului Forza Italia, Antonio Tajani, care este şi ministru de Externe, a declarat că lui Berlusconi i-ar fi plăcut să se întoarcă acasă sâmbătă seară, dar a acceptat ideea că trebuie să continue să rămână sub observaţie medicală.

Berlusconi a mai fost internat la spitalul San Raffaele săptămâna trecută pentru ceea ce au fost descrise drept „controale medicale”, dar starea lui nu a fost considerată îngrijorătoare. De-a lungul anilor, Berlusconi a trecut prin spitalizări succesive, una dintre cele mai recente, în ianuarie 2022, pentru o infecţie urinară.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU