3dots.ro

Testamentul lui Silvio Berlusconi. Cum s-a împărțit averea magnatului italian, cât a primit ultima sa parteneră, în vârstă de 33 de ani

Testamentul lui Silvio Berlusconi. Cum s-a împărțit averea magnatului italian, cât a primit ultima sa parteneră, în vârstă de 33 de ani

Cei doi copii ai lui Silvio Berlusconi din prima căsătorie, Pier Silvio şi Marina, vor controla în comun holdingul familiei, Fininvest, potrivit testamentului lăsat de fostul premier italian, care a încetat din viață pe 12 iunie.

Cei doi vor deţine în cote egale 53 de procente din acţiunile emise de Fininvest, restul acestora urmând să se împartă între cei trei copii ai lui Berlusconi din cea de-a doua căsătorie – Barbara, Eleonora şi Luigi Berlusconi, conform testamentului consultat de ANSA.

Marina Berlusconi este în acest moment preşedinta Fininvest, Pier Silvio Berlusconi este CEO-ul companiei Mediaset.

De asemenea, în testamentul său Berlusconi i-a lăsat 100 de milioane de euro ultimei sale partenere, deputata Marta Fascina, în vârstă de 33 de ani.

Tot 100 de milioane i-a lăsat și fratelui său Paolo, iar alte 30 de milioane de euro fostului său consilier Marcello Dell’Ultri, condamnat la patru ani de închisoare şi unul de arest la domiciliu pentru fraudă şi asociere cu mafia.

În scrisoarea ce însoţeşte dorințele sale testamentare, Silvio Berlusconi își exprimă dragostea pentru copiii săi.

”Vă mulţumesc şi vă iubesc pe toţi, tatăl vostru”, a scris Il Cavaliere în scrisoarea datată 19 ianuarie 2022, înaintea unei internări la spitalul milanez San Raffaele.

ANSA mai notează că deciziile cu privire la împărțirea acțiunilor Fininvest au fost luate în octombrie 2006.

Averea netă a lui Berlusconi era estimată la momentul decesului său la peste şase miliarde de euro.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs