Siria. Un bebeluș s-a născut sub dărâmături. A fost găsit cu cordonul ombilical încă atașat de mama care murise

Siria. Un bebeluș s-a născut sub dărâmături. A fost găsit cu cordonul ombilical încă atașat de mama care murise

Într-o dramatică întâmplare petrecută în Siria, viața ne dovedește încă o dată că are tăria de a trece peste orice obstacol și de-a merge mai departe…

Un nou-născut a fost salvat de sub dărâmăturile unui bloc din nordul Siriei, care se prăbușise în urma cutremurului de luni. Cordonul ombilical era încă atașat de mamă, când fetița a fost găsită, informează CNN.

Mama fetiței a intrat în travaliu la scurt timp după dezastru și a născut înainte de a muri, a declarat o rudă.

”Am auzit o voce în timp ce săpam. Am curățat praful și am găsit copilul cu cordonul ombilical intact, așa că l-am tăiat și verișoara mea a dus-o la spital,” a povestit unchiul fetiței, Khalil al-Suwadi, pentru AFP.

Bebelușul salvat este acum tratat la un spital de copii din orașul Afrin, iar pediatrul Hani Maarouf a declarat că starea mmicuței este stabilă, dar a ajuns cu mai multe contuzii, răni și hipotermie.

Familia locuia într-un bloc de apartamente cu cinci etaje care s-a prăbușit în urma seismului. Fetița este singura supraviețuitoare din familia sa – părinți, patru frați.

Acțiunile de salvare continuă în Siria și Turcia și supraviețuitori sunt încă scoși de sub dărâmături, după cutremurele devastatoare.

Eforturile salvatorilor au fost îngreunate de vreme, drumuri blocate, infrastructura deteriorată și câteva replici violente.

Bilanțul victimelor cutremurului cu magnitudinea de 7,8 și al multiplelor replici de luni din Siria și Turcia a depășit 7.000 de morți, iar Organizația Mondială a Sănătății a declarat că salvarea persoanelor prinse între dărâmături în condiții de îngheț este o „cursă contra cronometru”.