Germania. Camionagiu român căzut lângă TIR, cu o foaie pe care scria 112, lăsat să sufere de șoferii care treceau pe lângă el pe autostradă

Deseori ne subestimăm raportându-ne la alte nații, despre care afirmăm cu tărie c-ar fi mai civilizate, mai umane, mai empatice, mai săritoare…

Joi după-amiază, 11 august, pe autostradă din Germania, un șofer de camion avea mare nevoie de ajutor. Bărbatul stătea întins pe banda de urgență, lângă camionul său, și aștepta un bun samaritean, cu o foaie ținută pe piept pe care scria ”112”.

Dar aproape toți șoferii care a trecut pe lângă el l-au ignorat. În cele din urmă, bărbatul a primit ajutor din partea polițiștilor, care, nu nu fuseseră solicitați să intervină de vreun șofer care văzuse scena, ci doar s-a întâmplat să treacă în patrulare prin zona respectivă, informează portalul de presă al Poliției Germane.

Poliția de autostradă din Düsseldorf a raportat incidentul vineri dimineață și a provocat o undă de șoc.

Cu puțin timp înainte de ora 16:00, șoferul camionului s-a întins sprijinit de cabină, pe banda de urgență, unde reușise să oprească camionul. Ușa cabinei era larg deschisă. Bărbatul stătea la peste 30 de grade, într-un soare arzător. Poliția a informat că bărbatul prezenta o ”urgență acută”.

”Au trecut cu mașina pe lângă bărbatul care avea nevoie de ajutor, fără să le pese sau să sune la serviciile de urgență”, scrie în comunicatul poliției.

Șoferii l-au observat cu siguranță pe bărbat. Potrivit poliției, multe mașini au frânat brusc lângă camion, dar niciuna nu a oprit.

Bărbatul, șofer de camion din România, și-a arătat în repetate rânduri pieptul și ținea un panou pe care scria ”112”. Un indiciu clar pentru alți utilizatori ai drumului ar trebui să formeze numărul de urgență.

Dar șoferul camionului nu a fost ajutat. Doar când s-a întâmplat să treacă pe lângă el o patrulă de poliție din Mülheim a venit salvarea.

Oficialii au chemat o ambulanță și românul a primit primul ajutor. Abia atunci a oprit un alt șofer și a ajutat. Potrivit polițiștilor, șoferul român se afla într-o stare critică, aproape de pierderea conștienței.El a fost transportat de urgență la spital.

”Oricine se poate afla la un moment dat într-o situație de urgență. Primul ajutor sau cel puțin un apel la 112 ar trebui să fie o chestiune firească pentru toată lumea”, subliniază poliția din Düsseldorf.

Starea actuală a șoferului camionului nu este încă cunoscută.