3dots.ro

Un șofer român a fost oprit în Germania pentru că transporta ilegal un… tanc!

Un șofer român a fost oprit în Germania pentru că transporta ilegal un… tanc!

Polițiștii au avut surpriza să descopere că un șofer român de TIR transportă un tanc pe o autostradă din Germania, potrivit publicației Passauer Neue Presse

O patrulă de poliție de la secția de poliție a autostrăzii Wörth-Isar a efectuat sâmbătă, în jurul orei 23.30, un control de rutină în trafic asupra unui autocamion de mare tonaj înmatriculat în România, pe autostrada A 92, în direcția Deggendorf, în apropiere de Gottfrieding.

Conform documentelor, autovehiculul de mare tonaj ar fi trebuit să transporte schele pentru construcție, dar ofițerii germani au descoperit cu totul altceva atunci când au inspectat vehiculul: un tanc cu șenile.

Nimic din documentele de însoțire prezentate, înălțime, lățime, lungime, greutate, nu corespundea încărcăturii reale, după cum a raportat poliția.

Șoferul român a fost oprit, transportul a fost blocat, iar vehiculul a fost parcat în afara carosabilului autostrăzii A 92.

Compania responsabilă nu a putut prezenta, încă, o autorizație pentru transportul respectiv.

Atât societatea de transport, cât și șoferul camionului vor avea parte de  o amendă consistentă. În plus, a fost deschisă o acțiune pentru confiscarea bunurilor companiei responsabile de transportul neautorizat.

Un purtător de cuvânt al poliției a explicat că tancul încărcat în camionul șoferului român nu era unul de luptă, ci unul pentru lucrări de infrastructură, prin urmare, nu se poate vorbi și de un transport ilegal de arme.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs