Soția pilotului submersibilului dispărut este descendenta unui cuplu celebru aflat pe Titanic

Într-o ciudată și tragică buclă temporală, Wendy Rush, soția pilotului submersibilului dispărut în Atlantic, este stră-strănepoată a magnatului comerțului Isidor Straus și a soției sale, Ida, doi dintre cei mai bogați oameni care au murit în naufragiul vasului Titanic în 1912, scrie New York Times.

Soția lui Stockton Rush, directorul executiv al OceanGate, pilotul batiscafului dispărut duminică în timpul unei scufundări la epava Titanicului, este o descendenta unor pasageri care au murit la scufundarea navei maritime în 1912.

Wendy Rush este o stră-strănepoată a magnatului comerțului Isidor Straus și a soției sale, Ida, doi dintre cei mai bogați oameni aflați la bordul Titanicului. Isidor Straus, născut în 1845, a fost coproprietar al magazinului universal Macy’s.

Wendy Rush, născută Wendy Hollings Weil, s-a căsătorit cu Stockton Rush în 1986.

La profilul său de pe pagina LinkedIn, Wendy Rush spune că a participat la trei expediții OceanGate la epava Titanicului, în ultimii doi ani. Ea este directorul de comunicații al companie și de mult timp membru al Consiliului de Administrație al fundației caritabile a OceanGate

Strămoșii lui Wendy Rush de pe Titanic sunt poate cel mai bine cunoscuți pentru povestea lor tragică de dragoste. Supraviețuitorii dezastrului și-au amintit că l-au văzut pe Isidor Straus refuzând un loc pe o barcă de salvare, când femeile și copiii încă așteptau să fugă de pe vasul care se scufunda.

Ida Straus, soția sa de patru decenii, a declarat că nu-și va părăsi soțul, iar cei doi au fost văzuți stând braț la braț pe puntea Titanicului, în timp ce nava era înghițită de ape.

Trupul lui Isidor Straus a fost găsit în mare la aproximativ două săptămâni după scufundarea Titanicului, arată arhivele New York Times . Rămășițele Idei Straus nu au fost niciodată recuperate.

Wendy Rush este descendenta uneia dintre fiicele soților Straus, Minnie, care s-a căsătorit cu Dr. Richard Weil în 1905. Fiul lor, Richard Weil Jr., a fost mai târziu președinte al Macy’s New York, iar fiul său, dr. Richard Weil III, este tatăl doamnei Rush, potrivit lui Joan Adler, directorul executiv al Societății Istorice Straus.