3dots.ro

Soția unui român a înlocuit-o pe Prințesa de Wales la parada de Ziua Sfântului Patrick – video

Soția unui român a înlocuit-o pe Prințesa de Wales la parada de Ziua Sfântului Patrick – video

În absența Prințesei de Wales, locotenent-colonel onorific al Gărzilor Irlandeze, funcție preluată de la Prințul William în 2023, nu a putut fi prezentă la ceremonia desfășurată cu ocazia Saint Patrick’s Day, continuându-și recuperarea după intervenția chirurgicală pe care a suferit-o la începutul anului.

În cadrul ceremoniei ce a avut loc la Aldershot, tradiția de a oferi un trifoi mascotei Gărzilor Irlandeze, câinele Seamus, Kate a fost înlocuită de Lady Ghika, soția locotenent-colonelului general-maior Sir Christopher Ghika, strănepot al Marthei Bibescu. Locotenent-colonelul Christopher este fiul lui Ion Ghika, nepotul Prințesei Marta Bibescu, şi al lui Judy Davidson-Smith.

Prințul și Prințesa de Wales au postat pe conturile lor de socializare un clip cu regimentul irlandez repetând pentru parada de Ziua Sfântului Patrick.

Videoclipul a fost subtitrat: „Happy St Patrick’s Day! Iată un filmuleț cu Gărzile Irlandeze care repetă pentru parada anuală. Sláinte pentru toți cei care sărbătoresc astăzi!”.

Kate, prezentă la sărbătoarea de anul trecut

În timpul sărbătorii de anul trecut, prințesa a ținut un discurs în care și-a exprimat mândria de a prelua titlul onorific de locotenent-colonel al Gărzilor Irlandeze.

„Chiar nu aș putea fi mai mândră să mă aflu astăzi aici, în fața voastră. Este cu adevărat o adevărată onoare să fiu colonelul vostru. Mă aflu aici pentru a vă asculta, pentru a vă sprijini și pentru a vă susține în tot ceea ce faceți – este o responsabilitate pe care nu o iau cu ușurință”, a spus cu acea ocazie Kate.

Kate a evocat și participarea sa la o o zi de exerciții militare efectuate de regiment în condiții de iarnă.

„Tot ce am văzut a fost entuziasm, mândrie și o dedicare incredibilă. Am fost extrem de impresionată de insistența voastră că nimic nu este atât de rău pe cât pare și – mai presus de toate – de simțul vostru de umor fără limite, ireverențios și glorios. Asta vă face să fiți ceea ce sunteți și ceea ce face ca Garda Irlandeză să fie unică”, a spus Prințesa de Wales.

Prinții de Wales, în centrul unui scandal mediatic

Prințul și Prințesa de Wales se confruntă cu o serie de speculații despre problemele pe care le-ar avea  în căsnicie, intens dezbătute pe rețelele de socializare.

Kate nu a mai avut o apariție publică oficială de când a suferit o operație abdominală majoră pe 16 ianuarie, ceea ce a dus la apariția unui număr tot mai mare de speculații cu privire la starea ei de sănătate.

Discuțiile pe această temă  s-au intensificat după ce și-a asumat în mod public vina pentru editarea fotografiei de familie publicată de Palatul Kensington de Ziua Mamei, care a fost retrasă de la publicare de de șase dintre cele mai importante agenții foto din lume, din cauza faptului că ar fi fost ”manipulată”.

Pe lângă o serie de imperfecțiuni în imaginea prelucrată s-a remarcat și faptul că Prințesa de Wales  părea să nu poarte verigheta, ceea ce a stârnit mai multe teorii cu privire la starea căsniciei sale.

În ciuda acestor câteva săptămâni tumultoase pentru familia regală, este de așteptat ca aceasta să păstreze tradiția de a publica o nouă fotografie pentru a marca zilele de naștere ale copiilor lor, următoarea fiind cea a prințului Louis, pe 23 aprilie.

Kate va reveni la îndatoririle sale obișnuite după 17 aprilie, când cei trei copii ai ei se vor întoarce la școala Lambrook, lângă Ascot, după vacanța de Paște.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs